HRC na Sepangu

Týmy HRC se sešly na okruhu Sepang, kde pokračují ve své přípravě na již blížící se start sezóny MotoGP.

Na okruhu Sepang v Malajsii začali dnes další z testů továrních týmu HRC. Nejrychlejším jezdcem prvního dne, který poznamenalo neobyčejně vysoké teplo a trať znehodnocená nedávnými testy automobilů, byl japonský jezdec Daijiro Kato.
Nejlepší časy jezdců během prvního dne:
1. Daijiro Kato, 2:03.08 (60 okruhů)
2. Valentino Rossi, 2:03.9 (61)
3. Max Biaggi, 2:04.00 (70)
4. Tohru Ukawa, 2:04.3 (60)
5. Sete Gibernau, 2:04.7
6. Nicky Hayden, 2:05.3 (84)
6. Makoto Tamada, 2:05.3 (60)
8. Shinichi Itoh, 2:05.4 (69)
Hlasy prvního dne:
Valentino Rossi: Dnes to byl teprve první den na novém motocyklu pro rok 2003 a proběhl dobře. Můj hlavní cíl byl připravit motocykl a jet rychle. Jsem z pocitu na motocyklu spokojený i s prací, kterou jsme zde udělali při testování nových součástek před měsícem. Počasí tu je dobré a již se těším na další den.
Nicky Hayden: Byl to další těžký den. Jel jsem na novém motocyklu, který vypadá dobře, je lepší než loňský model, který jsem zde naposledy testoval. Je zde několik zatáček kde ještě stále bojuji, ještě jeden den zde pojedeme a pak odjíždíme na Phillip Island kam se opravdu těším. Slyšel jsem, že to místo je opravdu hrozivé!
Daijiro Kato: S tím co jsme zde dnes udělali jsem opravdu spokojený. Zkoušeli jsme různé nastavení nového motocyklu a já se hned na něm cítil mnohem lépe, cítil jsem rozdíl a nakonec jsem byl i nejrychlejší. Dalo mi to skutečnou podporu do dalších testů.
Sete Gibernau: (většinu dne v boxech) S dnešním výsledkem jsem spokojený. Měřený okruh je stejně rychlý jako třetí den našich posledních zdejších testů. Lituji však ztraceného času jenž jsem prožil v boxech, ale rozhodl jsem se, že zítra svou pozici vylepším.
Max Biaggi: Testoval jsem paletu alternativních nastavení motocyklu a dostal jsem pozitivní odezvu. Michelin měl pro mě dostatek pneumatik a tak jsem mohl absolvovat 70 kol. Jsem spokojený s pokrokem, který udělal Michelin na svých pneumatikách.
Tohru Ukawa: Jsem velmi rád, že jsem opět tady a zvláště, že jezdím na novém stroji RC 211V. Dnes jsem se soustředil na pohodlí při jízdě a na test pneumatik. Nyní se již na motocyklu cítím opravdu dobře a tak se těším na zítřejší testování.
Makoto Tamada: Já jsem nyní na tomto okruhu více klidný. Začínám rozumět motocyklu a pneumatikám Bridgestone, které se ve velmi krátkém čase výrazně zlepšili. Bridgestone musel opravdu dobře pracovat na vývoji od našeho posledního testu na tomto okruhu. Zajel jsem čas 2:05 na závodních pneumatikách a tak jsem spokojený.
Shinichi Itoh: (testovací jezdec HRC pro pneu Bridgestone) Trochu jsem bojoval s hledáním nejlepšího souboru pneu Bridgestone. Nakonec jsem se dostal k Tamadově času a tak jsem si jistý, že se zítra ještě zlepším.
Testy HRC na okruhu Sepang pokračují druhým dnem zítra (dnes v noci našeho času).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist