HRC na Phillip Islandu

Týmy Repsol Honda a Pramac Honda zahájili další testování před startem letošní sezóny. Jako další zastávku zvolily australský okruh Phillip Island.

Na australském okruhu Phillip Island začalo třídenní testování týmů HRC. Testování se účastní týmy Repsol Honda a Pramac Honda. Ihned poté co se rozpustila ranní mlha vyjeli jezdci Valentino Rossi, Nicky Hayden, Makoto Tamada a Shinichi Itoh na trať superrychlého a překrásného okruhu.
V obzvlášť dobré formě byl na okruhu, na kterém si v roce 2001 zajistil titul Mistra Světa třídy 500 ccm, a na kterém získal v roce 2002 své padesáté vítězství v závodech Grand Prix, Valentino Rossi jenž si již během úvodního dne zlepšil své zdejší maximum o 0,7 sekundy. "Je to jeden z mých nejoblíbenějších okruhů a vždy jsem potěšený zde jezdit", říkal na závěr dne Valentino Rossi. "Už dnes jsem jel rychleji než v kvalifikaci na Grand Prix v roce 2002 (tehdy 1:32,849). Dnes jsem zkoušel různá řešení v hledání nastavení pro pneumatiky a brzdy. Tým pracuje velmi dobře a vypadá spokojeně, Austrálie je pro mnohé z týmu jejich domov. Doufám, že během dalších dvou dnů nalezneme ještě lepší řešení nastavení našeho motocyklu. Zdejší počasí je opravdu dobré a bude těžké vrátit se do chladné Evropy."
Druhý jezdec týmu Repsol Honda, americký pilot Nicky Hayden z kentackého Owensboro, je na této dráze opět jako absolutní nováček. Již v Malajsii upozorňoval "The Rocket", že by tento okruh mohl sedět jeho stylu a dnes to časem jen potvrdil. Zaostat za famózním časem Valentina Rossiho o necelých 2,5 sec. při svém debutu je podle mě opravdu dobré. "Je vždy zajímavé jet na novém okruhu a tento je opravdu dobrý", říkal dnes Nicky. "Dnes jsem vyjel kvůli mlze trochu později, ale vše postupovalo až do oběda velice dobře. Pak jsem se již nedokázal dostat do tempa. Nezvládal jsem udržet v klidu přední kolo tak jak bych potřeboval, ale mám ještě dva dny a těším se na další kola."
Tým Pramac Honda pokračoval ve svých usilovných testech nových pneumatik Bridgestone. "Toto je moje první návštěva Phillip Islandu a jsem opravdu ohromený", obdivoval krásný okruh Makoto Tamada. "Okruh má jak těžké tak lehčí sekce, bylo opravdu těžké najít správnou stopu. Vím, že na tomto okruhu mohu být hodně rychlý, ale není tak snadné zajet hned rychle, musím najít správné nastavení. Zítra budeme mít jistě pro testování lepší nastavení."
Po říjnovém závodě v týmu Erva Kanemota se na okruh vrátil i japonský testovací jezdec Shinichi Itoh, tentokráte však vyměnil dvoutaktní stroj Honda NSR 500 V4, se kterým zde naposledy startoval, za čtyřtaktní motocykl Honda RC 211V. "Samozřejmě, že oba motocykly jsou hodně odlišné, ale s RCV jsem zde našel rychle správnou stopu. Dnes jsem pracoval na nastavení zadní i přední tlumící jednotky v závislosti na zkouškách nových pneumatik a i přestože motocykl nebyl dokonalý, tak jsem v závěru dne velice snadno najel můj nejlepší čas."
Testování týmů HRC pokračuje v Austrálii i zítra a pozítří respektive dnes a zítra v noci našeho času.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist