HRC končí na Phillip Islandu

Týmy Repsol Honda a Pramac Honda skončily své třídenní testování na okruhu Phillip Island. Po výsledcích z tohoto okruhu by oba jezdci týmu Repsol Honda stáli v první řadě říjnového závodu Grand Prix 2002.

Na australském okruhu Phillip Island skončily třídenní testy týmů HRC Repsol Honda a Pramac Honda. Jezdci se rozešli k dvoutýdennímu odpočinku velmi spokojení a to i přestože poslední den narušil menší déšť, který však všichni brali jako přípravu na případný mokrý závod. Všichni přítomní jezdci i technici se shodli v tom, že byl učiněn velký pokrok v nastavení čtyřtaktních strojů Honda RC 211V.
Valentino Rossi opět pracoval na nastavení motocyklu a Nicky Hayden byl opět nadšen z jízdy na mokru, stejně jako jezdci Pramac Honda, kteří odzkoušeli množství mokrých pneumatik Bridgestone stejně jako simulaci mokrého závodu.
Valentino Rossi (Repsol Honda): Byly to dobré tři dny na Phillip Islandu, dobré dny při práci na hledání optimálního nastavení nového motocyklu. Počasí nebylo dnes ráno zrovna dobré a nedovolilo zajet rychlé kolo. Množství kol však dovolilo hodně změn a úprav v nastavení. Dnes byl velmi těžký pracovní den. HRC pracovalo dobře a technici se vrací do Japonska s velkým množstvím získaných dat. Jsem rád, že jsme se rozhodli testovat v Sepangu a v Austrálii, protože jsem se dozvěděl, že v Evropě není dobré počasí. Udělali jsme správný výběr. Nyní se vracím do Londýna odpočinout si. Již se však těším do Catalunye, kde budeme poprvé testovat s ostatními týmy.
Nicky Hayden (Repsol Honda): Dnešek byl dobrý. Počasí bylo vyhovující a já jsem udělal asi dvacet kol na mokrém povrchu což je jistě dobré zkušenost. Odpoledne jsem jezdil delší úseky a sledoval při tom pneumatiky. Zajímavé bylo, když jsem se na pár okruhů dostal za Valentina a dokázal tak opět o sekundu posunout svůj čas na jedno kolo. Valentino byl se mnou za zády nervózní, byla to legrace. Testoval jsem zde tři dny a jsem opravdu spokojený. Koukal jsem na něho a učil se zlepšovat svou jízdu, našel jsem oblasti, které potřebuji zlepšit. Nyní se hrozně těším domů a taky na závody do Daytony a to i přestože tam nemohu startovat. Těším se na ten zábavný týden. Pak na další testy do Catalunye, budou tam již všichni jezdci a tak by to mělo být zábavné.
Shinichi Itoh (Pramac Honda - testovací jezdec): Déšť zkrátil den, ale přesto jsme se dostali k testování mokrého nastavení a mokrých pneumatik. Výsledek nás povzbudil jako všechno během těchto tří dnů. Nyní jedu domu odpočívat po usilovné práci během posledních dvou testů. Vyzkoušel jsem 300 pneumatik a tak mají technici jistě velké množství dat.
Makoto Tamada (Pramac Honda): Dokončili jsme testování a já jsem celkem spokojený z naší práce. Nyní se již na motocyklu cítím hodně klidněji a testy pneumatik probíhaly také dobře. Počasí mi dnes nedovolilo zlepšit můj včerejší čas. Uvidíme co uděláme příští měsíc v Catalunyi.
Nejlepší časy posledního dne: Valentino Rossi, ITA Repsol Honda 1:32,2 (52 okruhů)
Nicky Hayden, USA Repsol Honda 1:32,47 (62)
Shinichi Itoh, JPN Pramac Honda 1:32,9s (39)
Makoto Tamada, JPN Pramac Honda 1:33,3s (38)

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist