Hrací Karty MOPED CUP 2014 – zahájení sezóny

V letošním roce startuje již 4. ročník moravského seriálu závodů s názvem „Hrací karty MOPED CUP". Letošní ročník se bude skládat z celkem sedmi závodů: Nahošovice, Rychtářov, Radslavice, Radvanice, Vysoké Mýto, Prostějov-Bouzov a Býškovice.

Každý jednotlivý závod se skládá ze závodů dvou kategorií „moped originál" a „moped speciál". Pro celý seriál platí jednotná pravidla. Seriál „Hrací karty MOPED CUP" odstartoval tuto sobotu, 7. června, závodem s názvem „Véhonské plóžák", který se jel v obci Nahošovice (okr. Přerov). V tomto závodu se vyjma obou kategorií mopedů ukázali také obě kategorie fichtlů.
V kategorii moped originál se na 3. místě umístil Erik Mikulášek (Moped team Rychtářov), na druhém místě skončil Zdeněk Bílka (Moped team Radvanice) a vítězem se stal Karel Mlčoch (Mototeam Žešov). Jako třetí se v kategorii moped speciál umístil Josef Kanka (Moped team Rychtářov), jako druhý dojel Milan Skopal (Němčice nad Hanou) a jako první dojel Jindřich Ulčák (Moped team Radvanice).
Jako druhý v pořadí je závod „MOPED RALLYE Rychtářov“, ten připadá na pátek 5. července. Jedná se již o 15. ročník závodu, který začíná v 8.00 hod.

Další závod seriálu nese název „Žhavé rozety“, tento závod se pojede v obci Radslavice na Přerovsku. Start závodu připadá na 19. července v 8.30hod.
Čtvrtý závod – „MOPED CUP Radvanice“, letos vychází na sobotu 16. srpna. Tento závod se, jako jediný, jede na okruhu přes sousední vesnici - Buk.

V pořadí pátý závod se uskuteční poslední víkend v srpnu (30. – 31. srpna) na Autodromu ve Vysokém Mýtě. Tento závod byl loňskou novinkou, letos se jedná o jeho 2. ročník.
Předposlední závod, „Rallye Kozel Bouzov“, se jako jediný z celého seriálu nejede na okruhu, ale formou rallye (=na trase Prostějov – Bouzov – Žešov jsou rozmístěny jednotlivé rychlostní zkoušky). Závod se uskuteční v sobotu 13. září.

Celou letošní sezónu pak již tradičně uzavírá závod „ZÁHORSKÁ STŘELA Býškovice“. Ten se pojede 27. září.

Slavnostní vyhlášení výsledků celé sezóny pak proběhne v sobotu 18. října v Radvanicích.
Další informace, včetně pravidel a termínů závodů, naleznete na www.mopedcup.cz.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist