Hodgson si jede do Assenu pro titul

Neil Hodgson potřebuje k titulu Mistra Světa Superbike získat deset bodů a ty si chce zajistit již nyní v Assenu.

Britský jezdec týmu Ducati Fila Neil Hodgson prožívá v těchto dnech klid před bouří, když stojí před jednou z největších výzev své dosavadní kariéry. Jezdec bydlící na Ostrově Man vede šampionát World Superbike a od zisku letošního titulu Mistra Světa ho dělí pouhých deset bodů, tedy například jedno šesté místo ze šesti pokusů.
Hodgson během letní přestávky dokončil stavbu svého domu a již se těší na narození svého prvního potomka, kterého jeho manželka Kathryn očekává v prvním týdnu září. Tlak nejen z očekávaného dítěte, ale i z blížícího se závodu v holandském Assenu přiznává i samotný jezdec.
"Cítím se opravdu hrozně, mé baterie jsou totálně nabité," říká Neil Hodgson. "Po závodě v Brand Hatch jsem si neuvědomil jak jsem byl sešlý a jak hodně mě stálo vedení v šampionátu a jízda pro Ducati. Se vším co se stalo po Brands Hatch jsem byl schopný nabít své baterie až tento týden. Nyní jsem připravený bojovat jako na začátku sezóny."
Hodgson dále přiznává, že závod v Assenu nebere jinak než všechny ostatní závody v sezóně, jeho příprava byla stejná jako na předchozí podniky světového šampionátu. "Jezdil jsem na kole jako šílenec, domnívám se, že bych mohl nyní absolvovat závod Tour de France," říká usměvavý Hodgson. "Po Brands Hatch jsem byl slabý a vyčerpaný. Nyní jsem však opět v dobré kondici a ne jako před měsícem. Pokud jste silní fyzicky, pomůže vám to také mentálně. Cítím, že se vracím v plné síle. Samozřejmě pojedu na vítězství, ale pokud získám jedenáct bodů za páté místo, řeknu, že to bylo plánované," doplňuje britský adept na titul světového šampióna.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist