Hlasy po IRTA testech

Několik reakcí na poslední testovací den před zahájením letošní sezóny Moto Grand Prix.

Loris Capirossi (Ducati Marlboro): Můj pád neměl nijaký účinek na další vývoj dne. (Loris havaroval dnes na úvod IRTA testů) S tím co jsme dosáhli posledních pár dnů jsem velmi spokojený. Nikdy jsem zde nejel nijak nadoraz a přesto jsem byl stále blízko nejlepších jezdců. Desmosedici pracuje hladce a předzávodní příprava jde dobře.
Troy Bayliss (Ducati Marlboro): Byt zde tyto dva testovací dny je velká pomoc. Okruh je náročný a je zde hodně jezdců, kteří znají okruh dokonale. Pokud bych neabsolvoval tyto testy, byl by můj debut v MotoGP velmi složitější. Dnes jsem o sekundu vylepšil svůj včerejší čas a to je znamení, že se dobře seznamuji s tímto okruhem. Pracovali jsme na nastavení brzd a výběru pneumatik. Dostali jsme hojnost dat, která budou příští víkend velmi užitečná.
Valentino Rossi (Repsol Honda): Po dvou dnech zdejšího testování jsem spokojený. Soustředili jsme se na závodní nastavení a s výsledky jsem spokojený. Tento rok bude těžký pro každého, protože bude hodně jezdců, kteří budou chtít vyhrát. Myslím, že pro každého kdo miluje závodění to bude velký rok. Každý závod bude bitva. Mám pár dnů na odpočinek a potom jdu na to ... jsem připravený.
Nicky Hayden (Repsol Honda): Bylo to pár zábavných dnů. Pokud si vzpomenu na mou první jízdu s RC 211V na tomto okruhu, která byla někdy ke konci loňského roku, jsem nyní spokojený protože jsem získal množství času. Již se cítím omnoho klidněji a jistěji na tomto motocyklu. Tým pracuje dobře a já se cítím velice pozitivně před prvním startem v MotoGP.
Tohru Ukawa (Camel Pramac Honda Pons): Jsem spokojený z dosažených časů, které jsem od včerejška ještě vylepšil. Jsem připravený být konkurenceschopný hned od začátku šampionátu. Doufám, že nebudu mít žádné fyzické následky z mého dnešního odpoledního pádu. Má ruka a noha je zraněná, ale lékaři mi řekli, že mohu závodit a tak bych chtěl odstartovat Mistrovství Světa dobrým výsledkem.
Max Biaggi (Camel Pramac Honda Pons): Stále jsme ještě neopravili problém, který nám bránil v dobré přípravě po celou dobu zimního testování, doufám, že najdeme nějaké řešení před závodem. Je tam šest nebo sedm jezdců, kteří budou dobří a tak musím pokračovat v úsilí být konkurenceschopný. Doufám, že budu mít dobrý vstup do šampionátu.
Daijiro Kato (Telefónica MoviStar Honda): Řekl bych, že spokojený z tohoto testování jsem tak na sedmdesát procent. Dosažený čas je dobrý, ale cítím, že mohl být ještě lepší. Nastavení, které momentálně mám, je dobré, ale během kvalifikace ho budeme muset ještě trochu doladit. Miluji tento okruh, na kterém jsem v minulosti dosáhl mnoho úspěchů, žádný zvláštní tlak ovšem necítím. Užiji si víkendu a doufám, že potěším moje fanoušky.
Sete Gibernau (Telefónica MoviStar Honda): Jsme přesně tam kde jsme si naplánovali. Dnes odpoledne jsme zkoušel test odolnosti a nejsem si jistý, jestli i ostatní jezdci se nehonili pouze za nejlepším časem. Měl jsem dobrý rytmus a pravidelně zajížděl dobré časy. Vím, že to bude velice těžký rok, ale mohl by pro nás všechny být dobrý.
Makoto Tamada (Pramac Honda): Právě nastavení mojí Hondy je to co jsme dnes odpoledne zdokonalili. S naší prácí jsem spokojený. Pro závod budu mít možnost vybrat si pneumatiku z velkého množství typů. Pracoval jsem tvrdě na vývoji a podívám li se na dnešní výsledek, jsem si do závodu jistý. Budeme muset ještě učinit několik odolnostních testů, ale do rozsvícení zeleného světla nám zbývá ještě nějaký čas.
Alex Barros (Gauloises Yamaha): Byl to další dobrý den. S pokrokem, který jsme učinili během těchto dvou dnů jsem velmi spokojený. Testoval jsem mnoho nových dílů včetně kapotáže a nového výfuku, se kterým jsem spokojený. Vypadá dobře a má dobrý zvuk. Okruhové časy jsou opravdu dobré a směřují ke kvalitnímu závodu. Podle toho co jsem zde během těchto dvou dnů viděl, věřím, že Rossi bude největší favorit na titul.
Olivier Jacque (Gauloises Yamaha): Včera se mi to líbilo, dnes nebyl tak dobrý den. Bohužel jsem měl nějaké technické problémy s mým motocyklem číslo jedna a tak jsem byl donucen použít druhý stroj. Narušilo to náš testovací program. Doufám, že během závodního víkendu budu mít větší štěstí.
Carlos Checa (Fortuna Yamaha): Dnes jsem se cítil již mnohem klidněji. Pracovali jsme jako obvykle na zlepšení stroje během dvou dnů. Myslím, že to bude dobrý závod, několik jezdců bude schopno být velice rychlých.
Marco Melandri (Fortuna Yamaha): Dnes jsem měl nejlepší den v dosavadním působení v MotoGP. Pro čtyřtakty je tento okruh rozhodně těžší než v Barceloně. Dnes jsem se hodně zlepši a doufám, že během kvalifikací se ještě více zlepším. Nová část okruhu se mi líbí ... v nové šikaně se mi líbí nájezd, ale ne výjezd. Ovšem jistě je nyní bezpečnější.
Shinya Nakano (d´Antín Yamaha): Nakonec jsem se dostal na 2:05, byl to můj dnešní cíl. Ztratil jsem dost času nastavením motocyklu. Pomohlo mi také sledování ostatních jezdců při průjezdu novou šikanou, nyní již v ní mám dobrou stopu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist