GP MotoGP - závod

Valentino Rossi zvítězil v dalším závodě třídy MotoGP a směřuje nezadržitelně k titulu Mistra Světa letošního roku.

Valentino Rossi zvítězil za 44:36,633 v dalším závodě třídy MotoGP, když v devátém kole předjel do té doby vedoucího Sete Gibernaua a ihned dal sbohem všem svým pronásledovatelům.
Na druhém místě dokončil závod právě španělský jezdec Sete Gibernau (+3,109), který si stejně jako Rossi vytvořil dostatečný náskok na další jezdce.
Doslova senzační jízdu předvedl japonský, superbikový velikán Makoto Tamada, který postupně zdolával Baylisse, Haydena, Capirossiho a Biaggiho a nakonec se radoval se ztrátou 7,298 ze svého prvního pódia v kariéře MotoGP.
Souboj o čtvrté místo nakonec vyhrál a třináct bodů si připsal Max Biaggi, na kterého v posledních kolech zle dorážel nakonec pátý Nicky Hayden. Pro šesté místo si dojel opuštěný Loris Capirossi. Sedmý dokončil závod Tohru Ukawa, který cítí, že mu posledními závody jde o jeho živobytí v této třídě. Osmé místo si v posledních kolech vydřel Shynia Nakano, který zdolal nejen dlouho osmého Baylisse, ale odolal i tlaku Carlose Checy, jenž dokončil závod na devátém místě. Desítku nejlepších uzavřel již zmíněný Troy Bayliss.
S větší ztrátou si pro jedenácté místo dokroužil osamocený Marco Melandri. Dvanáctý dojel také osamocený Alex Barros, třináctý skončil Colin Edwards před svým týmovým kolegou Noriyuki Hagou. Poslední bod získal mladíček Ryuichi Kiyonari.
Šestnácté místo získal Jeremy McWilliams na stroji Proton KR V5, sedmnáctý dojel Kenny Roberts jr. na stroji Suzuki (John Hopkins po pádu v kvalifikaci do závodu nenastoupil), osmnáctý dokončil Andrew Pitt na Kawasaki a poslední, s jedním kolem ztráty, dojel David De Gea na stroji Harris WCM.
V celkové klasifikaci stále vede Valentino Rossi (262 bodů), když jeho náskok na druhého Sete Gibernaua (211) je nyní 51 bodů. Za okolností, že Rossi zvítězí v Motegi a Gibernau závod nedokončí, stane se Valentino Rossi již v Motegi letošním Mistrem Světa.
Na třetím místě celkové klasifikace je Max Biaggi (174), čtvrtý je Loris Capirossi (123) a pátý Troy Bayliss (112).
Závody Grand Prix pokračují za čtrnáct dní (již opět v neděli) na japonském okruhu Twin Ring v Motegi.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist