GP Jerez - 2. kvalifikace 125 ccm

O postavení na startu závodu rozhodla druhá kvalifikace, ve které žádný jezdec nedokázal překonat včerejší čas Pablo Nieta.

Ve druhém kvalifikačním tréninku se na okruhu Jerez de la Frontera rozhodlo o postavení na startu zítřejšího závodu třídy 125 ccm. I přestože se dnes nezlepšil uhájil své Pole Position pro start závodu domácí jezdec Pablo Nieto, kterému se počítá včerejší fantastický nový rekord kvalifikace 1:47,711. Na druhé místo se dnes propracoval zřejmě nejzkušenější z celého pole nejslabší třídy, italský jezdec Lucio Cecchinello (+0,348) před třetího jezdce pořadí, kterým je mladý Alex de Angelis (+0,558) a čtvrtého, opět domácího, Daniela Pedrosu (+0,608). Oba jezdci, tedy de Angelis a Pedrosa, se dnes stejně jako vítězný Nieto nedokázali zlepšit.
Do druhé řady se zítra postaví nejlepší německý pilot současnosti Steve Jenkner, japonský matador Youichi Ui, mladý domácí jezdec Héctor Barbera a italský jezdec Andrea Dovizioso. Třetí řadu následně vytvoří Mirko Giansanti, překvapivě Marco Simoncelli, poté Casey Stoner a Stefano Perugini.
Český tým Elit Grand Prix a jeho jezdec této třídy Švýcar Thomas Lüthi obsadili časem 1:49,756 dvacáté kvalifikační místo (+2,045).
Všichni jezdci se kvalifikovali do zítřejšího závodu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist