GP Francie - 1. kvalifikace

Dovizioso, Porto a Edwards vítězí v prvních kvalifikacích svých tříd. Pešek na 26. Smrž na 17. a Rous na 28. místě.

125 ccm
Andrea Dovizioso zahájil vítězstvím v první kvalifikaci svou pouť za dalším triumfem, když dnes s časem 1:42,887 překonal téměř o jednu sekundu starý rekord Dani Pedrosy.
Lukáš Pešek dnes havaroval na stejném místě jako Casey Stoner a Roberto Locatelli, tedy v šikaně. Společně se Stonerem byl poté odvezen do Mobilní kliniky Dr. Claudio Costy, kde absolvoval lékařské vyšetření. Rozsah jeho zranění mi prozatím není znám, jakmile se ho dozvím, naleznete to zde a také v aktuálních zprávách v pravém menu na hlavní stránce. Pešek se i přes svůj pád umístnil se ztrátou necelých tří sekund na 26. místě. Elit Grand Prix Racing Team má své jezdce na 17. místě (Lüthi) a 24. místě (Giuseppetti).
250 ccm
Sebastian Porto zvítězil ve třídě čtvrtlitrů, zatímco Jakub Smrž skončil předčasně kvalifikaci se ztrátou 2,184 na 17. místě a Radomil Rous byl se ztrátou 5,072 sekundy na místě 28.
MotoGP
Duo Amerických jezdců se radovalo z vítězství v úvodní kvalifikaci třídy MotoGP. Svou teprve druhou návštěvu Le Mans proměnil Colin Edwards nejen v Pole Position, ale i v absolutně nejrychlejší kolo tohoto okruhu (1:33,870), zatímco Nicky Hayden svou druhou návštěvu proměnil ve druhé místo kvalifikace, když na Edwardse ztratil pouhých 0,096 sekundy. Druhý skončil Carlos Checa a třetí Marco Melandri, kteří tak nejenže získali prozatímní první řadu, ale především i cenný skal své jedničky Valentina Rossiho, jenž skončil překvapivě až na sedmém místě (+0,437). Aktuální výsledky z Le Mans naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist