Goorbergh prodloužil s Belgardou

Jürgen vd Goorbergh prodloužil svou smlouvu s týmem Yamaha Belgarda o další rok a bude tak i v roce 2004 jezdit Mistrovství Světa Supersportů.

Tým Yamaha Belgarda oznámil, že podepsal novou smlouvu s holandským jezdcem Jürgenem van den Goorberghem, který se tak i pro rok 2004 stává jezdcem tohoto továrního týmu Yamahy v Mistrovství Světa třídy Supersport.
33 roků starý jezdec z Monaka, který pochází z holandského města Breda, se k týmu připojil těsně před zahájením letošní sezóny, když tým narychlo hledal náhradu za své původní jezdce, kteří ukončili kariéru ze zdravotních důvodů (Paolo Casoli, James Whitham) a velmi rychle se adaptoval na čtyřtaktní motocykl Yamaha YZF R6 po svém dlouholetém působení na dvoutaktních strojích v klasickém Mistrovství Světa. Adaptace Goobergha probíhá tak úspěšně, že v současné době je jeho jméno v celkovém hodnocení šampionátu World Supersport na druhém místě.
“Před zahájením letošní sezóny jsem nevěděl jak pojde vše dál,“ komentoval situaci holandský jezdec. “Neměl jsem žádnou zkušenost se čtyřtaktním motocyklem ani práci s italským týmem, který byl pro mě také nový. Nakonec jsem hodně překvapený. Bojuji o vítězství hned ve své první sezóně, mimo okruh mám velice dobré pocity ze života ve třídě Supersport a z práce s týmem Belgarda. Je to skupina profesionálních chlapců, kteří přijali nejen mne do svého týmu, ale i mého bratra jako mechanika. Neměl jsem žádný důvod odcházet jinam, R6 pro mě nebude v příští sezóně nová. Vývoj, který jsme společně letos učinili, zvláště se vstřikovacím systémem, bude znamenat, že v příští sezóně budu ještě silnější a konkurenceschopný s velkou nadějí na zisk titulu.“
“Důležitá pro nás byla Jürgenova zkušenost z Grand Prix,“ říkal naopak týmový manažer Massimo Meregalli. “Byli jsme postaveni před situaci, kdy jsme museli rychle naučit jezdit na čtyřtaktním stroji dva jezdce, kteří neměli žádné zkušenosti s Yamahou YZF R6 modelovou řadou 2003, která má nový vstřikovací systém. Změnili jsme také dodavatele pneumatik na Pirelli a tlumičů na WP. Jürgen však má velkou analytickou schopnost, která mu umožnila cítit i ty nejmenší změny v nastavení motocyklu a tak společně se zkušenostmi naší posádky jsme byli schopní jezdit mezi nejlepšími hned od začátku. Stavěli jsme náš tým v minulých letech velmi opatrně s cílem být nejlepší v závodění. Nyní, když je Jürgen na druhém místě v šampionátu, budeme se co nejtvrději snažit v posledních třech závodech získat letošní titul.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist