Gibernau o praktikách Hondy

Sete Gibernau krátce komentoval dodávání nových dílů pro motocykly Honda RC 211V.

I v letošním roce se dostalo na klasickou politiku továrny Honda, která opět upřednostňuje v dodávce nových dílů jezdce týmu Repsol Honda před ostatními jezdci HRC. V rozhovoru pro španělská média byl Sete Gibernau postaven před otázku, která směřovala právě na postupné dodávání nových dílů mezi jeho kolegy. Sete se vyložené kritice svých továrních bosů vyvaroval, přesto situaci ohodnotil.
"Honda sama se pozdě neprobudila, problém je, že Nicky Hayden je pro vývoj velmi mladý jezdec a Alex Barros zahájil letošní rok zraněním," říkal Sete Gibernau, který je v celkové klasifikaci společně s Maxem Biaggim na druhém místě, hned za vedoucím Valentino Rossim. První z továrních jezdců Hondy je až na pátém místě, tímto jezdcem je brazilec Alex Barros, který však na Rossiho ztrácí 78 bodů. Přesto to byl Barros, který jako první obdržel v Doningotnu pro svůj stroj RC 211V nový výfukový systém. Barrosův týmový kolega Nicky Hayden obdržel tento výfukový systém po britském závodě, když ho dostal k použití pro testování po závodě. Není však známo, kdy stejný materiál obdrží i ostatní jezdci HRC.
"Já jsem ještě nové věci, které použil Barros, ani netestoval", doplňuje Gibernau. "Možná mi to Honda dodá pro Českou republiku, ale já bych raději preferoval nejprve nějaké testování po Grand Prix. Nemohu si stěžovat, protože nejsem v továrním týmu Hondy. V našem sportu znamená jezdec hodně, ale k vítězství také potřebujete motocykl, který vám vyhrávat umožní ..."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist