Gauloises Fortuna Yamaha

Hlasy jezdců továrního týmu po závodě MotoGP ve francouzském Le Mans.

Carlos Checa (2. místo)
Jsem tak šťastný, že jsem po tak dlouhé době opět na pódiu. Věděl jsem, že tento rok mohu mít štěstí. Přes zimu jsme učinili několik významných zlepšení na motocyklu a sezónu jsem tak zahájil s dobrým pocitem. Potřebuji nepřestat v tomto trendu. Tento výsledek mě, týmu i Yamaze pomůže. Dodává mi na začátku sezóny velkou důvěru a tak chci pokračovat ve zlepšení. Doufám, že příště budu moci bojovat o vítězství. Zahájil jsem závod dobře, pokusil jsem se udělal nějaký náskok, ale nemohl jsem se zbavit Seteho. Když mě předjel, okusil jsem se ho držet, ale byl rychlejší. Ke konci závodu jsem potřeboval předjet několik pomalejších jezdců, nemyslím si, že viděli modré vlajky. S Maxem za zády to bylo docela děsivé. Valentino měl během víkendu několik problémů a nebyl schopný jet na hranici svého potenciálu. Jsem si však jistý, že v dalším závodě bude zpět. Nyní se opravdu těším na Mugello.
Valentino Rossi (4. místo)
Byl to opravdu těžký závod. Motocykl po celý víkend nevypadal dobře, zvláště při brždění. Měl jsem trochu problémy s novým elektronickým systémem na začátku zahřívacího kola, kdy se my zastavil motocykl. Když na tomto motocyklu vše dobře funguje, je s ním snadné jezdit, ale ve chvíli, kdy něco nefunguje jak by mělo, nastává obtížná situace. Dva dny jsem se pokoušel opravit problémy, ale bohužel to pro tento závod nevyšlo. Potřebuji k odhalení problému trochu více času. Budeme testovat a tak doufám, že tento problém nalezneme. Carlos byl dnes velmi silný, má více zkušeností s tímto motocyklem. Nejsem hodně pozadu a tak to bude v Mugellu obrovský boj.
Antonio Jimenez (šéf týmu Carlose Checy)
Co můžu říci? Jsem velmi šťastný, protože naše očekávání směřovalo k pódiu, které také nakonec bylo. Vedli jsme hodně kol, ale druhé místo je také dobrý výsledek. Je dobré zahájit takto sezónu. Okruhy, které nyní následují – Mugello, Barcelona, jsou pro Carlose velmi dobré okruhy. Carlos je nyní pozitivně naladěn. Potřebujeme takovýchto závodů ještě více. Náš cíl je nyní vítězství v závodě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist