FUKI Racing Team Sidecar CZ končí

Svou závodní činnost ukončil jediný český tým, který v posledních letech zasáhl do všech významných soutěží sidecárů.

Oznamujeme široké motoristické veřejnosti, že FUKI RACING TEAM SIDECAR CZ ukončil svoji činnost. Důvodem jsou mnohé okolnosti, které nás dovedly k takovému rozhodnutí, které již nelze před blížící sezonou změnit. Jedná se o přípravu finančně velmi náročné techniky a rovněž prostředky spojené s přímými náklady na závody. Navíc, letošní seriál mistrovství světa začíná nezvykle brzy, v březnu a to v Austrálii, což opravdu nedokážeme zvládnout.
Po dobu závodění v naší disciplíně jsme se snažili najít své nástupce, které bychom na základě našich těžce získaných zkušeností vyprovodili až do mistrovství světa, ale všichni potenciální zájemci byli zaskočeni obtížností a již v samém začátku to vzdali. Je to obrovská škoda, jelikož v disciplíně sidecar je velká příležitost dosáhnout významných výsledků, i v té nejvyšší soutěži. Tímto již neuvidíte českou vlajku, kterou malá skupina kamarádů Tomáš Foukal , Jiří Pertlíček, Marek Michal a Michal Kafka , hrdě i na velkých závodech vztyčovala.
Všem, kteří nám od roku 2002 pomáhali při historickém vykročení české posádky na mezinárodní , evropskou a světovou scénu opravdu děkujeme a vážíme si jejich důvěry. Domníváme se, že naše maximální úsilí dosáhnout co nejlepších výsledků bylo zřetelným poděkováním za jejich výpomoc.
PS. I nadále budou v činnosti naše stránky, kde se dozvíte, jak aktivně budeme trávit čas, a čím se budeme zabývat.
Jako třeba:
že si fyzicky připravený Jirka "PERTLOV" Pertlíček na zimní období a na ledovou plochou dráhu asi letos moc nezajezdí a tak bude dokonale připraven, pod vedením trenéra Havlíka, na motokrosovou sezonu. Tomáš “DOKTOR“ Foukal zůstane věrný okruhovým závodům, tentokrát však na čtyřech kolech a ve spojení se svým bratrem Martinem. Manager Marek “Mára“ Michal bude také svou přítomností obšťastňovat automobilové závody, buď v roli testovacího jezdce, kde použije své zkušenosti z Formule3, nebo navigátora při rallye. Nepostradatelný technický ředitel Michal Kafka všemu rád pomůže, ale zatím si ve vzácných chvílích volna prohlubuje vztahy se svou přítelkyní.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist