Fortuna Gauloises Tech 3

I druhý tým Yamahy dokázal opět získat pódiové umístění a opět to byl právě mladý Ital Melandri, který ho pro tým zajistil.

Marco Melandri (3. místo)
Když jsem sem přijel, vypadalo to pouze deset dnů po mé operaci jako nemožné. Spíše jsem pomýšlel na páté nebo šesté místo, ale po volnějším zahájení kvalifikací, jsem s celým týmem postupoval krok za krokem. Tým odvedl dobrou práci, zvláště pak po ranním Warm Upu. Po startu jsem byl trochu nervózní, ale pak jsem předjel Biaggiho a zjistil, že mohu jet ještě rychleji. Až do chvíle, kdy jsem udělal chybu, jsem se úspěšně rychleji i pokoušel jet. Po chybě bylo nutné znovu bojovat o udržení mého třetího místa. Ke konci závodu jsem opravdu jel velmi usilovně. Děkuji mému týmu, Yamaze, Michelinu a všem našim partnerům.
Norick Abe (11. místo)
Moje M1 byla lepší než v kvalifikaci, přesto to nebylo dobré. Od poloviny závodu to sice bylo lepší, ale na rozdíl od jiných jezdců Yamahy mě zabránilo v postupu špatné nastavení motocyklu.
Guy Coulon (hlavní mechanik Marco Melandriho)
V ranním Warm Upu postrádal motocykl stabilitu a jízda na něm byla velmi nervózní. Rozhodli jsme se modifikovat geometrii motocyklu a to se ukázalo jako správné rozhodnutí. Marco poté absolvoval velmi, velmi krásný závod.
Herve Poncharal (šéf týmu Fortuna Gauloises Tech 3)
Je to neuvěřitelný den. Před dvěma týdny jsem nevěděl, jestli bude rozumné, aby zde Marco po své operaci startoval. Pokud vezmu v úvahu počasí a povětrnostní podmínky, které zde panovaly první dva dny, je toto třetí místo krásnější než to v Barceloně.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist