Foggy "doma" v Malajsii

Carl Fogarty se svým týmem Foggy Petronas testoval na malajsijském okruhu Sepang, který leží v domovině Foggyho chlebodárce Petronasu.

Na malajsijském okruhu Sepang poblíž Kuala Lumpuru absolvoval své další testování před letošní sezónou tým Foggy Petronas. Jezdci James Haydon a Troy Corser během tří dnů v extrémně teplém a vlhkém počasí testovali zcela nové stroje Foggy FP1. Nejen pro šéfa týmu, legendárního jezdce Carla Fogartyho, byl výlet do Malajsie také představením na domácí půdě hlavního sponzora, ropného gigantu Petronas.
“Byl to další vynikající test“, říkal Carl Fogarty. “Neměli jsme zde sice patřičné pneumatiky, ale nekladli jsme důraz na jednotlivé časy. Náš hlavní cíl bylo zmapování podmínek a získání nových informací o našem silnějším motoru. Ještě sice máme několik věcí rozřešit, ale víme jak ty věci zlepšit tak, aby byl motocykl připravený na první závod v březnu ve Valencii“. Foggy také vzpomenul, že jeho nový tým potřeboval právě z důvodů svého založení více času pro testování než ostatní týmy třídy World Superbike. “Také jezdci potřebovali po roční pauze více testovat“, dodává Fogarty.
“Od našeho testu ve Valencii jsem si všiml třicetiprocentního zlepšení výkonu motoru“, říká zkušenější z dvojice jezdců Troy Corser. “Ještě stále vidím další prostor pro zlepšení. Dobré bylo, že od našeho posledního testu na Phillip Islandu jsem nemusel hodně měnit nastavení motocyklu a tak jsem se soustředil pouze na jízdu.“ Spokojený s malajsijským testem byl i druhý jezdec týmu James Haydon.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist