ESTK Valencia - 1. kvalifikace

V první kavalifikaci třídy Superstock ve své kariéře se představili naši jezdci Matěj Smrž a Tomáš Mikšovský. Oba si počínali výborně a bez větších problémů si již dnes zajistili start v nedělním závodě.

Po kvalifikacích Supersportů a Superbiků nastoupili na plac jezdci evropského šampionátu třídy Superstock. Z nejpočetnějšího pole všech víkendových závodů se nejvíce dařilo italskému jezdci Ilario Dionisiu, který svou Suzuki GSX-R1000 dokázal povodit okolo 4005 metrů dlouhého okruhu za 1:39,921 minuty. Druhým jezdcem této třídy byl v první kvalifikaci další italský pilot Lorenzo Alfonsi (1:40,196) a třetím domácí borec Jose Manuel Hurtado Ruiz (1:40,261). Pomyslnou první řadu poté doplnil jeho krajan Enrique Rocamora Ruz (1:40,785).
Za těmito jezdci skončili v dalších pořadích bývalí jezdec třídy 125 ccm Lorenzo Lanzi, domácí Alex Martinez, italský borec Masimo Bisconti, zkušenější z bratrů Lavertyu Michael, další z Martinezů Bernat a desítku nejlepších uzavřel můj tajný favorit Alessio Velini.
Pohlédněme nyní na známá jména této třídy: 11. - Riccardo Chiarello, 12.- Michel Fabrizio, 13.- Gianluca Vizziello, 14.- William de Angelis, ... 16.- John Laverty.
A co jezdci týmu STK Czech Accr Team? Výborně si vedl především mladší z rodu Smržů Matěj, který po dobré jízdě skončil na pěkném 17. místě, tedy na místě, které nám dává šanci na zisk evropských bodů pro českého jezdce. Matějův čas na jedno kolo byl 1:43,026 minuty. Druhý jezdec týmu Tomáš Mikšovský odvedl v první kvalifikaci také solidní výkon a s časem 1:44,326 se kvalifikoval prozatím na 23. místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist