ESTK Imola - 2. kvalifikace

Na okruhu Imola proběhla druhá kvalifikace na závod Mistrovství Evropy třídy Superstock.

Jako tradičně se i tentokrát postavili k druhé kvalifikaci nejprve jezdci evropského mistrovství třídy Superstock. Nejrychlejším mužem byl opět domácí Michele Fabrizio, který zlepšil svůj páteční výkon a s časem 1:53,619 se postaví do zítřejšího závodu na pozici pro nejrychlejšího muže kvalifikace. Druhý byl dnes Ilario Dionisi, který za Fabriziem zaostal o 0,121 sekundy. Třetí skončil Lorenzo Lanzi (+0,174).
I čtvrté místo patří domácímu borci Riccardo Chiarellovi. Pátý byl nejlepší cizinec, když se jim stal stejně jako včera Bernat Martinez. Šestou pozici vybojoval opět italský jezdec Alessandro Brannetti před krajanem Lorenzo Alfonsim a Williamem de Angelisem, bratrem známějšího Alexe, který je hvězdou Grand Prix třídy 125 ccm (ostatně spousta jezdců této třídy prošla tímto šampionátem). Desítku nejlepších doplnili John Laverty z Británie a Enrique Rocamora Ruz.
Z našich zástupců se opět lépe dařilo mladému Matějovi Smržovi, který nejprve zlepšil svůj včerejší výkon na 1:57,715 čímž postoupil na dvacátou pozici. Poté však byla kvalifikace z důvodu oleje na trati na chvilku přerušená a po následném restartu se Martes přes veškerou snahu nedokázal zlepšit. Výsledkem je tedy 24. Místo když na patnácté místo ztrácí 1,5 sekundy.
Tomáš Mikšovský dlouho hledal recept na zlepšení svého pátečního výkonu. Postupně propadal výsledkovou listinou. Posledním kolem však dokázal Tommy zajet čas 1:58,124 a tak se na start závodu postaví na pozici označenou číslicí 27. Aktuální výsledky z Imoly naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist