Dutch TT 250 - 1. kvalifikace

Úspěch pro Španělsko přinesla první kvalifikace třídy 250 ccm, náš Jakub Smrž na solidním 15. místě, které mu zajišťuje předběžnou čtvrtou řadu.

Úspěchem týmu Telefonica MoviStar-Repsol YPF se stala první kvalifikace "naší" třídy čtvrtlitrů, která zakončila dnešní účinkování na světové bázi na okruhu v Assenu (nyní se ještě pojede kvalifikace evropského šampionátu třídy 125 s naším Kalábem a Bittmanem). Z vítězství v první části kvalifikace se radoval španělský jezdec Fonsi Nieto, který jedno kolo zajel za 2:04,866 a o 0,183 sekundy odsunul na druhé místo svého krajana ze stejného týmu Toni Elíase.
Tovární jezdec Aprilie Manuel Poggiali dokončil dnes se ztrátou 0,240 na vítěze na třetím místě před čtvrtým Roberto Rolfem, který tak opět přivezl do cíle kvalifikace nejlepší stroj Honda.
Na pátém místě za Rolfem se umístnil Randy de Puniet před šestým Franco Battainim, sedmým Sebastianem Portem, osmým Anthony Westem a devátým Sylvainem Guintolim. Desítku nejlepších doplnil francouzský jezdec Erwan Nigon.
Náš Jakub smrž nastupoval do této kvalifikace s vědomím jedenáctého místa z ranního tréninku. Stejnou pozici dlouho držel i v kvalifikaci, kdy ho zhruba v polovině o jedno místo posunul Klaus Nöhles. Svým posledním kolem se před Kubu dostali ještě dva jezdci, přesto dnešní konečné 15. místo je dobrým počinkem před zítřejší, rozhodující částí kvalifikace. Kubův čas v kvalifikaci dnes byl 2:08,156 což je pouhou sekundu od nejlepší desítky. Hodnotné na Kubově jízdě je jistě i to, že tento jeho čas není náhodný, když se na čas 2:08,1 dokázal během kvalifikace dostat celkem třikrát.
"Trochu jsme na odpoledne pozměnili nastavení, protože mi ráno bouchal řetěz do kyvky," sdělil mi Jakub Smrž své pocity po dnešní kvalifikaci. "V závěru jsem zajel vyměnit gumy a pak jsem tři kola čekal. Asi jsem neměl čekat tak dlouho, pak mi to chybělo. V posledním kole jsem jel nejrychleji na prvních dvou mezičasech, ale pak jsem dojel pomalého Baliniho, který mě zbrzdil. Nakonec tohle kolo bylo stejně rychlé jako moje nejrychlejší. Jsem tedy spokojený, spokojený je i tým. Pro zítra uděláme menší zněny v nastavení a pokusíme se zrychlit," končil Kuba své hodnocení dnešní kvalifikace.
Aktuální a kompletní výsledky kvalifikace v Assenu naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist