Debon se přeškoluje na Hondu

Alex Debon pro letošní sezónu zvolil přechod od italské Aprilie k japonské Hondě. Prozatím má zřejmě smíšené dojmy, které částečně pramení z postavení jeho privátního týmu.

Minulý týden absolvoval španělský jezdec Alex Debon svou premiéru v týmu BQR. S Hondou tohoto týmu nejprve testoval na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie a poté také v Almerii. "Než jsem otestoval motocykl tak jsem byl trochu znepokojený. Nevěděl jsem jak rychle se přizpůsobím Hondě po několika letech na Aprilii", říkal Alex po svém testování motocyklu japonské továrny Honda.
Testy v Almerii provázela nepřízeň počasí doplněná velice nízkými teplotami vzduchu. "Ovlivnilo to množství práce, které jsme chtěli na motocyklech udělat", stěžuje si Debon na podmínky, které v této části Španělska panují. "Hodně trpěly pneumatiky, které dlouho nevydržely."
Nyní tým čeká zda dostanou z japonské továrny nějaké nové díly. "Myslím, že první oblast, na které musíme pracovat jsou brzdy. Testovat je budeme uprostřed února", říká jezdec týmu, který čeká nejen na nový motor, ale i na nový rám z továrny Honda. "Jsme pod časovým tlakem získat kompletní dodávku dílů ještě před IRTA testy", končí Debon své vyprávění.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist