de Puniet na bedně

Francouzský jezdec Randy de Puniet opět dokázal, že patří mezi nejlepší jezdce třídy 250 ccm.

Ve třídě 250 ccm nasazuje v tomto roce Cecchinello a jeho tým pouze jednoho jezdce, do kterého ovšem vkládá velké naději. Že to nejsou plané naděje potvrdil Randy de Puniet již během samotné kvalifikace, ve které dokázal zvítězit a pro závod tak stál na nejvýhodnější startovní pozici. Svou startovní pozici potvrdil a po celý závod se tvořil společně s Manuelem Poggialim vedoucí skupinu, které se ještě usilovně držel Franco Battaini. Nakonec i přes svůj útok v posledním kole získal Randy v závodě druhé místo a tím své letošní první pódium.
“Po kvalifikaci a prvním místě jsem chtěl vyhrát,“ říká de Puniet, ale ihned dodává, že si tím nechce stěžovat na svou druhou pozici. “Začal jsem dobře, ale poté co mě předjel Poggiali jsem ho nebyl schopen opětovně předjet. Během posledního kola jsem se ho pokusil předjet, ale Manuel byl rychlejší než já,“ říká Francouz na svůj závěrečný atak nejen na protilehlé rovince, ale i v předposlední zatáčce.
I přes prohru s Poggialim o vítězství v závodě je de Puniet se druhým místem spokojený a ihned po závodě zdůraznil, že tento výsledek je velkým počinem nejen jeho, ale i celého týmu. “Motocykl je velmi konkurenceschopný a já věřím mým technikům a jejich těžké práci. Chtěl bych všem poděkovat.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist