Daytona - pátek (2)

Prší, prší a prší. Program pátečního dne je přerušen. Pohled kdo se také pohybuje po přísně střeženém paddocku okruhu v Daytoně.

Mraky nad okruhem Daytona International Speedway poprvé zahrozily a spustily na okruh vodu. Déšť sice netrval dlouho, ale program pátečního dne se začal natahovat. Nejnebezpečnější místo je nyní nová šikana, kterou se vydali zkontrolovat traťový komisaři.
Protože se nejezdí, je příležitost se rozhlédnout po Paddocku.
Mezi přihlášenými jezdci jsou i tři, kteří již v minulosti vyhráli slavný závod Daytona200. Především to je Kanaďan Miguel DuHamel jenž slavil svůj triumf v letech 1991, 1996 a 1999. Dále to je tovární jezdec Suzuki, Australan Mat Mladin, který své dva úspěchy získal v roce 2000 a 2001. Třetím vítězem je John Ashmea, který vyhrál již v roce 1989 a nyní se vrací na soukromém stroji Suzuki GSX-R1000.
Zprávy z Daytona Beach na Floridě hovoří také o vzácných návštěvách v podobě bývalých vítězů závodu. Již dříve jsem informoval o tom, že na okruh se chystá podívat i nováček týmu Repsol Honda, mladý Nicky Hayden, který zde také je a usilovně povzbuzuje své bratry Tommyho a Rogera Lee. V Paddosku byl spatřen také vítěz z roku 1972 Don Emde, dále pak Steve Barker (vítěz z roku 1977), Eddie Lawson (1986 a 1993) a také uzdravený Wayne Rainey (1987)
Svého syna Kurtise přijel z Evropy povzbudit Kenny Roberts senior, vítěz z roku 1983 a 1984. V Daytoně je i učitel Nickyho Haydena Freddie Spencer, vítěz z roku 1985, tedy jednoho z nejpomalejších závodů posledních dvaceti let. Po okruhu se také potuluje vítěz z roku 1988 Kevin Schwantz a svou účast přislíbil také vítěz z roku 1990 David Sadowski.
Závěrem jméno, které si snad u slova Daytona již nelze nepředstavit. Je to jméno pětinásobného vítěze závodu, člověka a jezdce, kterému se neřekne jinak než "Mr. Daytona", tedy jméno jezdce Scotta Russella jenž pochopitelně v Daytoně nemůže chybět.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist