Další závod WSBK

Již o tomto víkendu se bude konat další závod Mistrovství Světa Superbike.

O nadcházejícím víkendu to nebudou pouze IRTA testy, na které se budou upírat zraky motocyklových fanoušků, vždyť na opačné straně zeměkoule se pojede druhý díl Mistrovství Světa Superbike a Supersport. Dovolte mi nyní krátký pohled na startovní listinu obou kubatůr, kterou dnes zveřejnila FIM.
Ve třídě Superbike nenastoupí žádný jezdec na divokou kartu a pole jezdců tak bude čítat pouze oficiální jezdce, kterých je v letošní sezóně 21. I na Phillip Islandu se můžeme těšit na českou účast, neboť pod startovním číslem 23 samozřejmě nechybí náš Jiří Mrkývka, který si před tímto závodem stěžoval především na zimu, které ho v Austrálii čeká. Tam totiž v tuto dobu již skončilo letní období a pomalu se vše chystá na podzimní teploty, které jsou doprovázené také častým deštěm. Jízda na motocyklu v takovýchto podmínkách nepatří zrovna k příjemným záležitostem.
Zatímco třída Superbike nepřinesla žádné změny, ve startovní listině Supersportů jich je hned několik. Do listiny byl pro tento závod doplněn domácí Mark Stanley (#77), který za tým MSR Liscycles.com pojede na motocyklu Yamaha. Po neúspěchu z Valencie sáhl k razantním změnám izraelský tým IRT Honda Israel, který poté, co se Yaron Salinger a Eli Chan nekvalifikovali do závodu, vyměnil oba své jezdce. Ze izraelský tým nyní pojede Brit Steve Brogan (#50) a Izraelec Yaniv Peleg (#70). Startovní pole na počet 24 jezdců doplní ještě dva domácí borci s divokými kartami. Prvním bude na Yamaze jedoucí Brendan Clarke (#74 - Nikon Yamaha Racing), tedy jezdec, kterého si můžete pamatovat z jeho krátkého působení v Mistrovství Světa třídy 500 ccm v týmu Shell Advance. Clarke v roce 2001 získal na dvouválcové Hondě ve třídě 500 ccm pět bodů, když dojel dvakrát na 14. místě a jednou na posledním bodovaném, patnáctém místě. Druhým jezdcem s divokou kartou je Joshua Brookes (#75 - Castrol Honda Racing), který bude po svém domácím okruhu vodit šestistovku značky Honda.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist