Daijiro Kato - aktualizace

Jak se vyvíjejí otázky okolo havárie Daijira Kata, poslední novinky okolo havárie japonského jezdce.

Nové věci za poslední hodiny v otázce havárie Daijira Kata:
HRC vydalo oficiální prohlášení, kde se zmiňuje, že havárii Daijira Kata byla vyšetřená policií, která se dotazovala všech zúčastněných stran, ale konkrétní příčinu nezjistila. Zástupci továrny Honda dále zkoumali videozáznamy vnitřního kamerového okruhu v Suzuce, ale žádná konkrétní příčina nebyla z těchto záznamů dostatečně odhalená. V neposlední řadě bylo v prohlášení napsané, že HRC prozkoumalo Daijirův motocykl, ale z analýzy dostupných údajů nebylo možné nalézt žádné nepravidelnosti. “Vzhledem k součastným dostupným informacím jsme nebyli schopní určit příčinu neštěstí“, píše se na závěr oficiálního prohlášení HRC.
Mezitím se do své vlasti vrátili členové týmu Telefónica MoviStar Honda (manažer Fausto Gresini, hlavní mechanik Fabrizio Cecchini a marketingový manažer Carlo Merlini), kteří trávili několik dnů u nemocniční postele Daijira Kata. “Cítím se na dně“, byla první slova Fausta Gresiniho, která řekl novinářům. Gresini dále řekl, že si je vědom toho, že brzy se bude muset začít zabývat jinými věcmi než nehodou Daijira, hlavně budoucností svého týmu v šampionátu. Nyní však chce strávit několik dnů se svou rodinou a především najít pokoj ve své mysli. “Pak se pokusím čelit realitě“, říkal Gresini.
Další kdo vydal tisku oficiální stanovisko je japonský jezdec Tohru Ukawa jenž na začátku týdne trochu nediplomaticky prohlásil, že viděl ‘nadskočit’ Katův motocykl jako kdyby došlo ke kontaktu s jiným jezdcem. Po několika dnech si zřejmě Ukawa uvědomil, že tímto prohlášením mohl nějakému jezdci velmi uškodit, případně někomu těžce zasáhnout do svědomí i do jeho nejen profesního života (kdo z nás by chtěl žít s vědomím, že možná zavinil takto těžkou havárii). Ve svém prohlášení Tohru Ukawa dementuje svá dřívější slova a omlouvá se všem, že tato slova vyslovil.
Plné znění oficiálního prohlášení Tohru Ukawy:
“Jak všichni víte, Kato měl v Suzuce úraz. Nyní se snaží jak nejlépe může zůstat naživu a uzdravit se. Vím, že s ohledem na tuto nehodu máte mnoho otázek.
Jsem velmi smutný, ale necítím se nyní komentovat jakkoliv toto téma, protože jedinou věc, kterou mohu udělat a zároveň ji dělat ihned, je modlit se, že nabude vědomí bez nějakých komplikací.
V Suzuce jsem říkal, že to vypadalo jako kdyby Kato se dostal s někým jiným do kontaktu. Říkal jsem to, protože to tak vypadalo z mého pohledu. Ale nevím jistě jestli se z někým do kontaktu dostal. Bylo to ode mě nezodpovědné, že jsem to řekl a nyní bych se chtěl každému zapletenému do této záležitosti omluvit.
Ještě jednou, jsem velmi smutný …
Doufám, že mi všichni rozumíte.
Tohru Ukawa“
Stav Daijira Kata je stále stejný jako při poslední aktualizaci zpráv - tedy mírně zlepšený, zvýšil tlak i krevní oběh. Daijiro však je i nadále v kómatu a celý svět se modlí za jeho záchranu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist