Crivillé hodnotí závody v Le Mans

Bývalý jezdec týmu Repsol Honda zhodnotil vítězství svých krajanů v posledním závodě Grand Prix, který se jel na francouzském okruhu Buggati v Le Mans.

Tři závody - tři Španělové - tři vítězové! Věc, která se dlouho nestala a zřejmě opět dlouho nestane. Tuto událost okomentoval bývalý Mistr Světa Alex Crivillé jenž po ukončení kariéry ze zdravotních důvodů pozorně sleduje závody Grand Prix a to zejména "svou" třídu MotoGP.
"Španělskou trojku nám všichni závidí a zejména největší lidi v MotoGP - Italové," říkal španělský jezdec minulosti jenž právě na okruhu v Le Mans slavil své poslední vítězství v závodech Grand Prix, když zde v roce 2000 porazil a na druhé místo odsunul japonského jezdce Noricka Abeho po velmi těsném souboji, kterého se zúčastnil i tehdy nováček třídy 500 ccm Valentino Rossi. Trojici dělilo v cíli závodu pouhých 1,155 sekundy.
"Vítězství ve třídách 125 a 250 ccm nás překvapilo, ale jezdci učinili vše aby využili svou příležitost," pokračuje Alex Crivillé. "Závod třídy MotoGP byl však opravdu zářivý. Dokonce i já jsem cítil jak mi stoupá během tohoto závodu adrenalin a to jsem normálně velmi klidný člověk. Viděl jsem, že Sete má velkou příležitost, ale když za sucha Rossi šel do vedení a poodjel, říkal jsem si - sbohem," doplňuje bývalá španělská hvězda, která připouští, že Rossi v prvním závodě dokázal všem ostatním pilotům jak je silný.
"Nicméně, když začalo pršet, věřil jsem, že Sete dá do závodu vše, protože on je na mokru velmi dobrý. V posledním kole byl Rossi nervózní. I když po závodě vypadal šťastný, prohru nemohl unést. Je jasné, že se Sete poučil ze své chyby v Jerezu. Nejezdil nervózně a to je právě ten způsob jak porazit Rossiho," doplňuje své hodnocení bývalý jezdec týmu Repsol Honda, kterého po jeho odchodu nahradil právě Valentino Rossi.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist