Češi Zuda s Gureckým mají za sebou další závody španělské školy Cuna de Campeones

Štěpán Zuda a Jakub Gurecký se letos účastní kompletní sezóny španělské motocyklové školy Cuna de Campeones. Na závěr je navíc čekají dva víkendy za sebou a jak hodnotí ten v Navaře?

Letošní sezóna španělské motocyklové školy Cuna de Campeones pokračovala první říjnový víkend ve městě Navarra. Na trati se opět představili dva čeští zástupci Štěpán Zuda a Jakub Gurecký, kteří letos závodí v kategorii PreMoto4.

Závodní víkend se rozjel již ve čtvrtek, kdy jezdce čekala prohlídka trati na kolech. V pátek už se začaly volné tréninky, na které navázaly sobotní kvalifikace. Vrcholem pak byl nedělní závod. Jakub Gurecký v něm nakonec obsadil sedmé místo i přes to, že motorku do cíle málem dotlačil. Štěpán Zuda jel na pátém místě, ale poté přišel technický problém a závod nedokončil. Nyní se oba jezdci přesunuli do Albacete, kde se koná další závodní víkend. Štěpán Zuda se navíc soustředí na selekci pro Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Štěpán Zuda: „Od 4. do 6. října se konaly závody na okruhu Navarra. Na trati jsem předtím nikdy nebyl, takže to bylo moje poprvé. Hned v trénincích jsem zajížděl časy v Top5, motorka byla dobře nastavená a trať mi velice sedla. V sobotu byly na programu dvě kvalifikace. V té první jsem měl dobré tempo, ale nakonec z toho byl uspokojivé 6. místo. Ve druhé kvalifikaci se až na pár jezdců nezrychlilo a celkově se mi podařilo udržet druhou řadu. V neděli byl Warm Up a jeden závod. V tréninku jsem nechtěl kvůli nízkým teplotám zbytečně spadnout a zničit tak nastavení, které jsme měli. Takže jsem těch deset minut “odkroužil.” Poté už nás čekal jenom závod.“

„Odstartoval jsem dobře a v prvních zatáčkách jsem držel 5. místo. Na brzdách do deváté zatáčky mi při podřazovaní spadl řetěz, který jsem se ještě pokusil nahodit zpět, ale neúspěšně. Je z toho další nula kvůli technice, která mě stála poklesnutí v celkovém hodnocení. Ale co tě nezabije, to tě posílí! Takže teď se soustředím na poslední závody v Albacete, které se konají další víkend, a hlavně na selekci do Red Bull MotoGP Rookies Cupu. Díky moc všem sponzorům, rodině a lidem kteří mi věří a podporují!"

Pavel Gurecký (otec Jakuba): „Na místo jsme přijeli ve čtvrtek, prohlídli si trať a poté už se rozjel závodní víkend. V první kvalifikaci se nepodařilo zajet ideální rychlé kolo a výsledkem toho bylo deváté místo. Ve druhé kvalifikace Kuba sice zajel páté místo, ale časy z dopoledních kvalifikací byly lepší, takže nám nakonec zůstalo deváté místo. V nedělním dopoledním Warm Upu se podařilo chytit dobré tempo a trénink jsme ukončili pátým nejrychlejším časem. Odpoledne nás čekal závod na 11 kol. Start se Jakubovi povedl a v prvním kole byl na sedmém místě. Ve čtvrtém kole jel již na pátém místě a za třetím a čtvrtým jezdcem jel po zbytek závodu v konstantní vzdálenosti se ztrátou přibližně tří vteřin. Na šestého si navíc budoval náskok. Když už to vypadalo na solidní výsledek, došel mu v posledním kole benzin a do cíle se dostal prakticky na výpary na sedmém místě."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist