Capirex a okruh ve Welkomu

Loris Capirossi přijíždí na okruh, který mu doposavad přináší pouze radost v podobě pódiových umístnění. Bude tomu tak i v letošním roce?

Loris Capirossi prožil společně se strojem Ducati Desmosedici nádherný debut na okruhu Suzuka před třemi týdny, nyní však přijíždí Loris na okruh Welkom, který pro něj znamená také pravidelnou účast na pódium pro nejlepší tři jezdce závodu. V roce 2000 Loris Capirossi totiž skončil na třetím místě, v roce 2001 dojel jen těsně druhý za vítězným Valentinem Rossim a to i přestože tehdy používal rok starý stroj Honda NSR 500 narozdíl od nového stroje Valentina Rossiho. Příběh loňského závodu ve Welkomu jistě máte ještě ve svých pamětích a tak vám zcela určitě nemusím připomínat, že Capirossi dokončil závod na třetím místě a stal se nejlepším jezdcem na dvoutaktním stroji, když z prvních dvou míst se radovali jezdci továrny Honda Tohru Ukawa a Valentino Rossi na čtyřtaktních strojích Honda RC 211V.
Jak se tedy zdá - hrbolatý, prašný a kluzký okruh ve Welkomu sedí jezdeckému stylu italského jezdce, který tak může ve spojitosti se silným strojem Ducati konečně myslet na pozice nejvyšší. "Vždy tam jedu dobře, od první návštěvy, ale opravdu nevím proč", říkal Loris Capirossi. "Není to nijaký zvláštní druh závodní dráhy, ale je tam několik těžkých zatáček a myslím, že právě tyto těžké zatáčky mi vyhovují. Poslední část okruhu je velmi lstivá a samozřejmě velmi důležitá, zejména poslední dvě nejrychlejší zatáčky jenž vás přivedou na cílovou rovinku."
Capirossi si však uvědomuje, že zrovna tento okruh nemusí být vhodný pro stroj Ducati Desmosedici. "Mám rád rychlé zatáčky a rychlé okruhy a věřím, že ve Welkomu mohu podat výkon na 110%, ale také vím, že tento okruh nemusí být pro nás vhodný", upozorňuje Capirex a ještě stačí opět upozornit na skvělou práci týmu jenž vedla ke třetímu místu v úvodním závodě roku. "Ukázali jsme, že potenciál náš motocykl má, ale tohle je teprve začátek ...!"

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist