Camel Honda a Assen

Max Biaggi a Makoto Tamada chtějí v Holandsku zlomit prokletí posledních závodů.

Max Biaggi
Assen je jeden z těch okruhů, které mám opravdu rád. Minulý rok jsem tam absolvoval dobrý závod, který jsem skončil na pódiu. Jeden z nejpozitivnějších rysů holandského okruhu, vedle krásného designu, je jeho asfalt, který rychle vysouší případnou vodu. To nabízí dobrou přilnavost dokonce i v extrémních podmínkách. Po posledním závodě, který pro mě byl abnormální, jsem opravdu horlivý po lepším výsledku. Vše je připraveno, abych dosáhl nějakého úspěchu, a proto budu spolu s Hondou a Michelinem usilovat o první vítězství pro mě a můj tým. Věřím, že toho můžeme dosáhnou. Také doufám, že v sobotu nebudu slavit pouze mé narozeniny.
Makoto Tamada
Musím říci, že Assen není jeden z mých oblíbených okruhů. Myslím si, že to je jeden z nejtěžších a nejtechničtějších okruhů celého šampionátu. Protože jsem na něm závodil pouze jednou, neměl jsem příležitost se ho vhodně naučit. Pravděpodobně na tom okruhu chcete vždy o trochu více než na jiných okruzích, možná ho tedy budu mít po tomto víkendu rád o trochu víc. Toužím skončit na pódiu a pokud to nebude v Assenu, doufám, že to bude co nejdříve. Motocykl jezdí dobře a tak brzo budu v pozici, kdy budu schopen slnit svůj cíl. Ačkoliv nemohu předvídat počasí, povětrnostní podmínky v Holandsku by měly znamenat, že bych mohl být se svými pneumatikami v menší nevýhodě než na jiných okruzích. Uvidíme. V každém případě jsem hodně motivovaný.
Sito Pons (šéf týmu Camel Honda)
Grand Prix v Assenu je pro nás velmi důležitá, protože tam přijíždíme po závodě, ve kterém naši jezdci nejeli příliš dobře. V Barceloně jsme neměli štěstí, protože Max měl rozhodně vzhledem ke kvalifikaci příležitost vyhrát závod. V každém případě je šampionát stále otevřený, je ještě hodně závodů a já stále věřím, že jak tým, tak i on je ještě schopný získat titul. Makoto byl také neschopný těžit z výhody tvrdé práce, kterou předvedl. Ukázal však, že je dostatečně talentovaný a rychlý jezdec. Doufám proto, že v Holandsku získáme spravedlivou odměnu. Pokud k tomu bude i správná dávka štěstí, můžeme si sobotu opravdu užít.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist