Bursa představil plány na rok 2004

Společně s týmem KL Intermoto se v šampionátu BMW BoxerCup představí poprvé i český jezdec, kterým bude zkušený Michal Bursa.

V restauraci Pražan na Pražském výstavišti se dnes konala prezentace východočeského týmu KL Intermoto. V tomto týmu se v silničních závodech motocyklů představí ve třídě Superstock mladý španělský jezdec Alex Martinez Mas, který se narodil a žije ve Valencii. Závody stejné třídy pojede i Tomáš Mikšovský z Nymburka, který do týmu vstoupil před letošní sezónou a absolvoval s ním vedle Mistrovstvý Evropy Superstock i Mistrovství České Republiky stejné třídy, kde dokázal obsadit celkově druhé místo.
Novou akvizicí týmu se stal velezkušený Michal Bursa, jenž se po několika letech ve světovém šampionátu Endurance vydává na kolbiště zcela neznámé, když se v barvách východočeského týmu pustí s motocyklem BMW R 1100S do šampionátu této továrny pod názvem BMW BoxerCup.
"Nikdy jsem nejezdil na cestovní motorce a na BMW už vůbec ne," řekl Michal Bursa při tiskové konferenci dnes krátce před obědem. "Myslím si, že to bude zajímavá zkušenost. Jednou mi Andy Hofmann [bývalý vynikající pilot a současný jezdec šampionátu BMW BoxerCup - poz. Racing] říkal, že po svých prvních dvou kolech na této motorce již nikdy nechce na tomhle jezdit," přidává Bursa a s úsměvem ukazuje na vystavenou, žlutou krasavici.
Michal Bursa se svého prvního závodu v nové třídě dočká v pro něj doposud neprobádaném kolbišti, protože zahájení celého seriálu je opětovně naplánované na americkou Floridu, kde se u příležitosti 63. ročníku slavné Daytony200 jede právě zahajovací kolo BMW Boxer Cupu.
"První závod se jede na Daytoně. Nikdy jsem na oválu nejezdil a tak to tam bude zajímavé. Dalších sedm závodů se jede u příležitosti Grand Prix. Tahle motorka má 190 koní a 230 kilo. Když to porovnám s motocykly, na kterých jsem kdy jezdil, tak je tohle úplnej nesmysl."
Stroj pro Michala Bursu dorazí 23. prosince a tak dostane Michal pěkný Vánoční dárek. "Motorka přijde před Vánocemi, k tomu musí dorazit i spousta věcí pro závodní stroj," říká Bursa a přidává výčet všeho, co přijde změnit oproti cestovnímu stroji.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist