BOMBA! Vincent propuštěn od KTM

Arnaud Vincent byl s okamžitou platností propuštěn ze služeb rakouské továrny KTM a již v Brně ho nahradí Fin Mika Kallio.

Šokující zpráva přišla z rakouského týmu KTM Red Bull. Z tohoto rakouského, továrního týmu třídy 125 ccm byl s okamžitou platností propuštěn francouzský Mistr Světa Arnaud Vincent!
Jak se v tiskové zprávě uvádí, Vincent byl propuštěn, protože továrna KTM potřebuje novou krev, neboť uvnitř továrny cítí, že motocykl je schopen lepšího umístnění, než doposud prokazovali jezdci týmu. Zarážející na celé skutečnosti je propuštění právě Vincenta, který si dle odborníků počínal daleko lépe než jeho týmový kolega Roberto Locatelli z Itálie. Volba na Vincenta byla údajně stanovená kvůli tomu, že právě francouzský jezdec se údajně několikrát v médiích vyjádřil nerealisticky o plánech KTM pro letošní sezónu. Tuto verzi a hlavně tento důvod popírá samotný Arnaud Vincent.
Arnaud Vincent bude již při naší Grand Prix v Brně nahrazený mladým, finským jezdcem Mikou Kalliem, jenž byl pro tento tým a pro tuto práci ihned uvolněn z jeho současného týmu AJO Motorsports.
Z tiskového prohlášení týmu KTM Red Bull vyjímám:
KTM se rozhodlo uskutečnit tuto změnu kvůli nedostatku pokroku ve vývoji týmu. KTM cítí, že nový motocykl postupuje ve svém vývoji dobře, ale tato zlepšení nejsou prokazovaná ve výsledcích. KTM doufá, že nový jezdec přinese do týmu čerstvou motivaci, a ukáže svůj opravdový potenciál během příštích závodů. Arnaud Vincent bude ze svého kontraktu s KTM okamžitě propuštěn. KTM uznává, že Arnaud Vincent zůstává i nadále velmi rychlým a zkušeným jezdcem, ale rychlý vývoj nového motocyklu je pod očekáváním od aktuálního Mistra Světa. S týmem jezdců Mikou Kalliem a Roberto Locatellim se bude KTM snažit stavět na výsledcích první desítky, kam se již KTM dostala během roku 2003 a s cílem pro pódiová umístnění v roce 2004.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist