Boj o Daijirův život pokračuje

Co je za nové informace okolo Daijirova zdravotního stavu a okolo jeho záhadné nehody? Prakticky moc toho agentury nevydávají. Na motogp.com dokonce mlčí a neaktualizují server.

Zdravotní stav japonského jezdce Daijira Kata se za poslední hodiny nezměnil a tak si k tomu co zde bylo již řečeno přidejme několik věcí, co se v posledních hodinách řekli či zjistili o této tragédii.
Předně zdravotní stav Daijira.
Tak tedy, Daijiro je stále v komatu a prozatím jako největší problém, kromě bezvědomí se jeví poškození prvního a druhého obratle. Doktor Claudio Costa, který již včera dal japonskému jezdci 15% na přežití, řekl, že pokud Daijiro přežije tak bude ochrnutý prakticky od krku dolů a co víc, Daijiro nebude schopný sám dýchat a bude tak potřebovat k dýchání respirátor (či jak se ta věc jmenuje).
Lékaři snížili pomocí katétru přes tepnu na noze tělní teplotu Daijira na 32 - 33 °C aby se tak vyhnuli rizika edému (otoku) což by mohlo dále ohrozit Daijira. Doktoři dále shledali množství dalších rozmanitých zranění po celém Daijirově těle a pravděpodobně větší množství zlomených kostí. Podrobné vyšetření však lékaři chtějí provést později. Prozatím se starají o jeho hlavu, mozek a krk.
O samotném pádu Daijira Kata se toho stále moc neví. Neexistuje žádný videozáznam jenž by určil něco podstatnějšího. Existuje však výpověď Sete Gibernaua, tedy Daijirova týmového kolegy, který jel za Katem v onu osudnou chvíli (zde by mě zajímalo, proč se tvrdí, že je jediný, když já viděl fotku, kde tam jede ještě i Tohru Ukawa). "Jel jsem vpravo za ním rychlostí 250 km/h a viděl jsem jak začal brzdit a řadit", říkal Sete Gibernau. "Všichni jezdci v tomto místě jezdí stejně - vpravo, vlevo, vpravo, ale Kato místo toho najednou jel vlevo. Nevím proč, dokonce ani telemetrie nic neprozradila. Nemohl jsem uvěřit mým očím, viděl jsem ho najednou zatočit vlevo do zdi v rychlosti přes 200 km/h, myslím tak na čtvrtý rychlostní stupeň. Je bláznivé narazit letos do zdi stejně jako se přihodilo Melandrimu, Barrosovi, Poggialimu, Ukawovi. Naopak Cecchinello měl štěstí, když se dostal tak blízko svodidel v plné rychlosti na rovince.Nemůžeme dále závodit tady v Suzuce a každý nás musí pochopit. Nechci zde již nikdy závodit," doplňuje Gibernau.
Co se vlastně stalo nikdo zřejmě stále neví. Ví se však, že helma Daijira Kata byla prasklá na dvou místech a v oblasti mozku byla krev. Motocykl Daijira Kata je pod dozorem členů Dorny. Na tomto motocyklu má být provedená důkladná kontrola, která by mohla leccos vysvětlit. Prozatím je známá pouze zpráva jakéhosi fotografa jenž tvrdí, že brzdové kotouče předního kola Katova motocyklu byly opotřebované pouze na jedné straně - levé. Pokud by brzda pracovala pouze na levé straně předního kola, částečně by to vysvětlovalo proč Daijiro náhle změnil směr vlevo do bariéry.
Tolik tedy to, co jste si mohli již přečíst v anglickém jazyce. Samozřejmě, že neustále sleduji boj o Daijirův život a jakmile se někde něco dozvím, ihned to bude zde (pokud zrovna nebudu v práci).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist