Bayliss je připraven na testy

Troy Bayliss se připravuje na svůj letošní první test s týmem Marlboro Ducati, který se odehraje s motocykly Desmosedici na okruhu Sepang v Malajsii.

Troy Bayliss se chystá se svým týmem na testy v malajsijském Sepangu a jak sám přiznal, závody MotoGP v loňském roce moc nesledoval a snad i proto se nyní dívá na záznamy těchto závodu zaarchivovaných na videokazetách. “Abych se lépe naočil okruh Sepang, tak jsem si od Mitche půjčil počítačovou hru a s pomocí závodů F1 se snažím tento okruh naučit. Stejnou věc jsem dříve dělal s okruhy v Británii“, říkal Bayliss, který tento okruh s pomocí již zmíněné počítačové hře hodnotí jako velice dobrý. “Vypadá dost široký, trochu podobný okruhu v Silverstone. Je to však pouze další okruh, který se musím teprve učit.“
Troy Bayliss v loňské sezóně bojoval s Colinem Edwardsem o titul Mistra Světa Superbike až do posledního závodu, dá se říci, že až do poslední zatáčky v Imole. Jistě všichni vzpomínáte na památný souboj Baylisse a Edwardse během onoho posledního závodu sezóny World Superbike, ve kterém se famózní Bayliss uchýlil i k takovým věcem jako je křížení dráhy protivníka v plné rychlosti či zpomalování soupeře v zatáčkách a spoléhat tak na předjetí Edwardse Rubenem Xausem. Jen tak si mohl Bayliss totiž zajistit titul (k záměrům tohoto manévru se nakonec i Bayliss při několika rozhovorech přiznal). Nakonec tento souboj prohrál a v celkové klasifikaci šampionátu superbiků skončil na druhé pozici se ziskem takového množství bodů, které by mu ve všech jiných ročnících tohoto šampionátu zajistilo zcela bezpečné první místo. Jen famózní rekordní série Colina Edwardse v roce 2002 připravila Baylisse o triumf podruhé v řadě. Colin Edwards nejenže vytvořil absolutní rekord v počtu získaných bodů během jedné sezóny, nejenže vytvořil nový rekord v počtu vítězství v jedné řadě, ale především vytvořil naprosto ojedinělou rekordní šňůru v získaných pódiových umístnění, když nejprve v zahajovacím závodě sezóny na okruhu Cheste u Valencie dojel čtvrtý, ale následně ve všech zbývajících závodech stanul na pódiu. Ve své sérii mohl pokračovat i v letošním roce, ale přestup do třídy MotoGP ukončil jeho úspěch na počtu 25 pódií v řadě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist