Alpe-Adria na Hungaroringu

Za účasti celkem slušného počtu českých jezdců se konal předposlední závod Alpe-Adria Cupu na maďarském okruhu Hungaroring.

Závod třídy 125 SP se stal kořistí našeho jezdce Tomáše Průdka, který zvítězil před Slovákem Michalem Puškarem a Italem Michele Borromeem. Z českých jezdců se v tomto závodě prezentoval ještě šestým místem Miloslav Beznoska. V celkové klasifikaci vede pohár Alpe-Adria Josip Govic, který má před posledním závodem v chorvatské Rijece 71 bodů. Druhé místo patří našemu Průdkovi (57 bodů) a třetí opět našemu borci, Zbyňku Soukupovi (55). Radek Chlíbek se s 37. body drží na devátém místě a v první patnáctce nalezneme ještě na 13. pozici Radka Brázdu (25).
Závod stejné kubatury, ovšem v podobě ostrých strojů GP se stal kořistí domácího jezdce Attili Magdy před Srbem slavného jména Bostjanem Pintarem a naším Ondřejem Ježkem z AB Teamu (pořadí Alpe-Adria). Čtvrté místo získal budoucí jezdec týmu Elit Junior Team Philip Eitzinger z Rakouska před pátým Janem Prudíkem a šestým Lukou Nedogem. Zde je jen potřeba připomenout jak v červenci Luka Nedog jezdcům AB Teamu naděloval v Mostě a tedy jak se tito jezdci dokázali během posledních dvou měsíců výrazně zlepšit. Zde nám roste velká naděje a to ještě ta zřejmě největší a zároveň nejmladší nestartovala z důvodu zranění v kvalifikaci. Celkové pořadí této třídy vede právě Rakušan Eitzinger (120) před Italem Gabriele Gnanim (95) a Srbem Pintarem (69). Z našich je na šestém místě Prudík (44), na sedmém Ježek (43) a na osmém Markéta Janáková (39). Desítku nejlepších uzavírá Karel Abrahám (37). V nejlepší patnáctce jsou ještě třináctý Patrik Ertl (31) a patnáctý Michal Březina (20).
O třídě 250 GP zde již psal "CO" a tak se podívejme pouze na celkové pořadí. Zde již titul získal maďarský jezdec Gábor Rizmayer (122 bodů), který již nemůže být předstižen. Druhý je další Maďar Gábor Tibori (70) a třetí Rakušan Jürgen Bork (58). Z našich jezdců je nejlepší Michal Filla (49) na šestém místě. Radomil Rous je se 45. body hned za Fillou a na 14. místě je David Novotný (16).
Závod třídy Supersport se stal kořistí německého jezdce Torstena Fritzscheho před Gergo Talmacsim a Wolfgangem Kerblem. Z našich dokončil závod na desátém místě Marek Hettych, na jedenáctém Jakub Glaser a na dvanáctém Jiří Brož, který je také z našich nejlepší v celkovém pořadí, když mu s 27. body patří 12. místo.
Třída Superstock přinesla velký boj a vítězství domácího Viktora Kispatakiho před Italem Gianluigi Vallisarim. Na vynikajícím, třetím místě dokončil závod náš letošní mistr Marek Svoboda. Na šestém místě potom dokončil tento závod další Čech Raymond Borowczak. V celkové klasifikaci vede Vallisari (112) před Kispatakim (101) a dalším Italem Fabrizio Pellizzonim (80). Čtvrtý je Marek Svoboda (60), dále šestý Matěj Smrž (46) a čtrnáctý Tomáš Mikšovský (18). Oba posledně jmenovaní se však tohoto závodu nezúčastnili, když pochopitelně startovali v závodě Mistrovství Evropy na holandském Assenu.
V nejsilnější třídě Superbike slavil úspěch rakouský reprezentant Christian Zaiser před Srbem Berto Camlekem a svým krajanem Kurtem Wogowitscem. Na pátém místě dokončil závod Raymond Borowczak, na osmém Jiří Trčka a na devátém Luděk Vichera. V celkové klasifikaci vede Zaiser (127), který se také před posledním závodem může radovat ze zisku vítězství v poháru Alpe-Adria. Druhé místo patří stejně jako v závodě Camlekovi (92) a třetí Herbertu Polzleitnerovi (74). Na celkovém, pátém místě je Jiří Mrkývka (55), na sedmém Pavel Veselý (39) a na jedenáctém Jiří Trčka (26). V patnáctce jsou ještě třináctý Jiří Drážďák (19) a patnáctý Raymond Borowczak (18).
Závody Alpe-Adria končí posledním závodem o tomto víkendu na okruhu Rijeka v Chorvatsku.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist