Aktuality z MSA

Další várka zajímavých motocyklových aktualit za posledních pár dnů. Autorem těchto aktualit je Bosso.

Můj spolupracovník pro německy hovořící země Bosso přispěchal s další várkou zajímavých aktualit.
Opět pouze upozornění na chybějící českou diaktriku, kterou pochopitelně Bosso nemá ve své pracovně, na svém PC nainstalovanou. Článek je zveřejněný v originálním znění a tak tam ty naše háčky a čárky chybí.
* Ex Pilot 125 ccm Mike Leitner bude se letos ve sluzbach firmy Öhlins starat o Yamahy jezdcu Alexe Barrose a Oliviera Jacqueho. V lonskem roce byl zminovany byvaly jezdec ve stejne funkci u tymu Red - Bull.
* Novy vedouci projektu MotoGP v Aprilii, Gigi Dall´Igna musi soucasne testy sledovat z pojizdneho invalidniho voziku, nebot si pri lyzovani zlomil nohu.
* Tak jako Waldmann i dalsi Nemec Steve Jenkner chce po zimni prestavce ubrat na vaze a ze soucasneho stavu 58 kg by chtel 2 -3 kg shodit.
* Po zimni trimesicni pause zacina pro svycarsky talent jmenem Thomas Lüthi sezona tam, kde skoncila, tedy v Jerezu. K tomu Lüthi: " Chtel jsem zacit uz drive, ale novy motocykl vcetne tovarniho HRC - Kitu jsme dostali pozdeji. A tak teprve minuly patek bylo vse pohromade." Mezitim sef tymu pan Epp sehnal noveho sponzora, podle ktereho se tym bude jmenovat a ktery bude oficielne predstaven 11. brezna.
* Nova Yamaha pod nazvem M3 bude mozna mit zavodni debut uz v Suzuce. Je dilem skupiny okolo inzenyra pana Yoshigary Nakayamy, ktery se doposud staral predevsim o motokrosove ctyrtakty.Tito technici ale byli pritom, kdyz do Yamahy putovaly tituly pro Kocinskeho (250ccm) a Raineyho (500 ccm). Motor M3 je sice radovy ctyrvalec, ale valce jsou posunuty hodne dopredu, tak jak to bylo u Yamahy 250F. Ve Valencii tento prototyp zkouseli v nekolika okruizich Checa s Barrosem, a Barros byl po 4 kolech jen o 1 sekundu pomalejsi jak s M1. A tak testovaci jezdec Norick Abe zrejme dostane sanci uz v Suzuce, zatimco oficielni nasazeni M3 se ocekava ve druhe polovine sezony.
* Celkem zajimava polemika je opet, co se tyce sponzorstvi firmy Dark Dog v souvislosti s tymem Arie Molenaara, respektive Katjy Poensgen. Jeji manazer Michael Bartholemy si je vedom nekterych negativnich informaci ohledne zminene firmy energetickych napoju, ale mysli si, ze problem byl vzdy na opacne strane "dvorce". Ale predevsim si je vedom toho, ze zminena "rychla dama" ma uz radu let velmi dobre vzajemne kontakty s touto firmou.
* Nemecky talent Dirk Heidoff hleda porad jeste penize na letosni sezonu. Po 20. miste ve sve prvni GP sezone pojede 26 - lety Nemec lonsky motocykl Davida Checy (13. misto celkove) a jako cil si dal celkove umisteni mezi 8. a 15. mistem. Heidoff si koupil misto v tymu Aprilia Germany castkou kolem 450 000 Euro, ale kompletni castka jeste neni zajistena........!!!
* Po ukonceni cinnosti tymu Petronas - Yamaha 250 opustil tym stanoviste ve spanelskem Sitgesu. Kamiony byly dopraveny do Malaysie, tovarni motocykly potom do Japonska. Cast zarizeni, vcetne dilny byla prodana do Danska, rezervni dily a podvozky v hodnote priblizne 1 Milionu Eura byly sesrotovany.
* Exmistr sveta 125 ccm Alex Gramigni chce (sni) znovu nastoupit do MS Superbike a to tentokrate s Yamahou R1. Pred deseti dny testoval v Cartagene a zustal za Pierfrancesco Chilim o pouhych 0,4 sekundy vzadu. Evropsky zastupce Yamahy ma sice zajem,ale zatim jsou zajisteny pouze italske mistrovske zavody (5 zavodu).
* Stale jeste neni rozhodnuto, jestli se letos vubec pojede mezinarodni mistrovstvi Nemecka ve tride 250 ccm. IDM - Manager Udo Mark: " Bojujeme, ale rozhodnuti jeste nepadlo". I Kdyz se v posledni dobe jeste dva jezdci dodatecne prihlasili a Mark doufa, ze nejake jeste premluvi....... Autor článku: Bosso

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist