Tým MIRT po Jarní ceně Brna

Ještě než odstartovala sezona prvním podnikem CAMS, Jarní cenou Brna, tým MIRT strávil tři dny na brněnském okruhu testováním. Vzhledem k tomu, že Michal „Indi“ Dokoupil naposledy v Brně závodil při MMČR v roce 2008, byl tento návrat vcelku nostalgický.

„Když jsem se dozvěděl, že v rámci šampionátu CAMS na přírodních okruzích jsou i dva podniky v Brně, moc jsem se netěšil, protože jsem v Brně hodně let nejel a navíc mi to tam nikdy moc nešlo. Víc mi sedí třeba jezdecky technický Most. Postupně jsem se ale těšit začal, protože to byla rozhodně dobrá příležitost si zatrénovat, než nám to opravdu na přírodňácích začne. Díky týmu MIRT jsem měl ještě možnost před samotnými závody motorku vyzkoušet v rámci agentruního ježdění a zjistit, kudy to vlastně vede :-D. Bohužel jsme ale neměli zrovna dobré podmínky, protože byla velká zima a deštivo a docela jsem zatoužil i po vyhřívaných heftech“
Teplota vzduchu 2°C, teplota trati 4°C a poprchávání nebyly zrovna dobré podmínky pro testování, ale i tak dokázal Indi postupně zajet čas 2:12 a stabilně všechny kola zajíždět pod 2:15. V pondělí byl ještě při testech přítomný Lukáš Kosina, který se věnoval nastavení podvozku a následující dva dny pak s Indim zůstal mechanik Aleš Sýkora a manažer týmu Adam Elcner.
„Zůstal bych v Brně s klukama až do pátku, ale musel jsem se vrátit domů, protože mě v pátek čekal pohřeb mojí mladší sestry Danky. Dost mě to celé rozhodilo, ale díky všem členům MIRT týmu a ostatním kamarádům okolo se mi podařilo to nějak překlenout a soustředit se na naši práci. První sobotní trénink jsem se v šestkách na Yamaze R6 kvalifikoval druhý za Igorem Kalábem, ale pak jsme šli špatnou cestou co se týče převodů, a druhý trénink jsem nezajel žádný slušný čas. Na startovním roštu jsem se tak posunul až na třetí příčku, ale pořád to byla aspoň první řada.“
Supertwiny byly pro Indiho jasným úlovkem, kdy s přehledem obsadil poleposition. Měl tak aspoň čas na přítelkyni Veroniku, která v této třídě také startuje a naposledy se v Brně svezla v roce 2007.

Prvním nedělním závodem pro náš tým MIRT byly právě Supertwiny, které se jely společně se 400SS a Supermony tak, jak je to mu i na přírodních okruzích. Indi bezpečně odstartoval, a začal si tvořit obrovský náskok. Postupně pak začínal předjíždět jezdce o kolo. S časem 2:20 byl tým určitě spokojený, i když Indi by určitě pod tlakem zvládl zajet ještě o něco lépe. Veronika skončila v cíli mezi Supertwiny šestá, což byl úspěch vzhledem k problémům s převodovkou, které ji po celý víkend provázely.
Hned po Supertwinech Indi nastoupil do závodu šestek. Počasí se začalo postupně horšit a obloha věstila déšť, ale šestistovky se naštěstí odjely celé ještě za sucha. Indi se po startu v prvním kole hodně propadl, ale stále držel svoji pozici. Pak nastala stíhací jízda a Indi postupně zrychloval až na čas 2:11.0 a ztrátu stahoval, nicméně i tak už zůstal na třetí příčce a z Brna si tak odvážel bronz.

„Start jsem neměl špatný, ale ani dobrý. Hned v prvním kole jsem nasekal několik chyb, nechal se vyvézt a nabral velkou ztrátu. Když jsem viděl, jak se za mnou drží Josef Pončík, musel jsem zabrat a pokusit se ztrátu alespoň co nejvíc za těch deset kol snížit. Třetí místo v cíli sice není špatný, ale příště si musím dát větší pozor, abych nedělal tolik kravin. Motorka po celý týden fungovala na jedničku, takže je to teď jen na mě.“

Nyní Indiho čeká první závod v Cookstownu v rámci irského šampionátu, a poté se už na vás těšíme na Slováckém okruhu ve Starém Městě u Uherského Hradiště první květnový víkend!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist