Zpět k Hondě míří John McGuinness, který oslaví padesátiny a stý start v TT

Žijící legenda silničních závodů na přírodních okruzích John McGuinness bude v roce 2022 znovu jezdcem Hondy po boku týmového kolegy Glenna Irwina. Honda Racing UK nasazuje premiérově model CBR1000RR-R Fireblade SP pro závody North West 200 a Isle of Man TT.

John McGuinness má za sebou nesmírně bohatou a úspěšnou historii spojenou s japonskou značkou Honda. Tento skromný sympaťák získal 12 z 20 vítězství TT, jichž tam CBR1000RR-R Fireblade dosáhla, přičemž si Honda se 189 vítěstvími stále drží status nejúspěšnějšího výrobce v historii závodů TT na ostrově Man.

K Hondě se John McGuinness vrací v době, kdy japonský výrobce slaví třicátiny modelu Fireblade. A není to jen Honda, kdo bude v roce 2022 na ostrově Man slavit. „Co k tomu říct, je to jako návrat k rodině,“ uvedl McGuinness. „S Neilem a Harvem už nějakou dobu jednáme a je to něco, co mi přijde jako správná věc. Je tu třicáté výročí Fireblade, mě bude padesát a zároveň na TT oslavím stý start, takže mám pocit, že to tak má být.“

Týmovým kolegou McGuinnesse bude čtyřnásobný vítěz North West 200 Superbike a nováček na TT Glenn Irwin, který měl na ostrově Man jet premiéru v roce 2020, ale musel si dva roky počkat, jelikož závody kvůli zdravotní situaci s Covid-19 zrušili. Tým Honda Racing UK se zúčastní závodů tříd Superstock a Superbike v rámci NW200 a IOMTT. Startovat bude i v závěrečném prestižním klání Senior TT, jenž John McGuinness naposledy vyhrál v roce 2015 právě v sedle Fireblade.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist