TT 2022 – První závod TT Superbike vyhrál Peter Hickman

V prvním závodě letošního ročníku TT Isle of Man navázal Peter Hickman (BMW Gas Monkey Garage by FHO Racing) na své předchozí úspěchy. V šestikolovém závodě RST Superbike vedl od startu do cíle, takže si nakonec dojel pro své šesté vítězství na TT s náskokem 39,9 sekundy před Deanem Harrisonem (DAO Racing Kawasaki) a Michaelem Dunlopem (Hawk Racing).

Peter Hickman zajel v sobotním klání superbiků nejrychlejší kolo závodu rychlostí 133,461mph, nicméně tak jak jemu se nedařilo hned několika jeho soupeřům a favoritům jako Davey Todd (Milenco by Padgett's Motorocycles), Conor Cummins (Milenco by Padgett's Motorocycles) nebo Lee Johnston (Ashcourt Racing), kteří museli předčasně odstoupit.

Jelikož měli favorité problémy, Ian Hutchinson (Milwaukee BMW Motorrad) dokončil závod na čtvrtém místě před Johnem McGuinnessem MBE(Honda Racing UK), který slavil 100. start v závodu TT. Šestý byl Jamie Coward (KTS Racing powered by Steadplan), sedmý James Hillier (RICH Energy OMG Racing ) a osmý nováček Glenn Irwin (Honda Racing UK). Irwin je nyní nejrychlejším nováčkem v historii s rychlostí 129,849mph z posledního kola.

Výsledky (sobota, 4.června 2022)

RST Superbike TT Race rst-superbike-tt-race-superbike-result.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist