TT 2022 – Aktualizace v případě nehody posádky César Chanel/Olivier Lavorel

Jak bylo pořadateli uvedeno v první tiskové zprávě, došlo v prvním kole úvodního závodu sidecarů v rámci Isle of Man TT Races 2022 k nehodě posádky #39 César Chanel/Olivier Lavorel s tragickými následky. Olivier Lavorel měl na následky zranění zemřít, César Chanel měl bojovat o život v nemocnici. Dle posledních informací ale na následky zranění zemřel César Chanel.

AKTUALIZACE - Pořadatelé TT 2022 ve středu 8.června vydali zprávu, kde uvádí. že po nehodě posádky César Chanel/Olivier Lavorel utrpěl jeden ze závodníků zranění, která neumožňovala život, a byl bohužel na místě prohlášen za mrtvého. Druhý závodník byl v bezvědomí s těžkými zraněními. Zraněný závodník byl ošetřen přímo na silnici, poté převezen do nemocnice Noble's Hospital a následně letecky přepraven k ošetření do specializované nemocnice v Liverpoolu.

Prvotní identifikace byla provedena podle zavedených postupů a zdá se, že došlo k chybné identifikaci. Pořadatelé se nyní domnívají, že to byl César Chanal, kdo zemřel na místě nehody v sobotu 4. června. Olivier zůstává v kritickém stavu a nadále se léčí. Rodiny obou jezdců již byly informovány.
AKTUALIZOVÁNO (25.10.2022) - zemřel Olivier Lavorel, jezdec z francouzského Sillingy. Olivier utrpěl vážná zranění při incidentu v úvodním kole prvního závodu sidecarů v rámci Isle of Man TT 2022 v sobotu 4. června. K nehodě došlo v místě Ago's Leap, necelou jednu míli před cílem, a vyžádala si také život Olivierova týmového kolegy Césara Chanela.

Olivier byl letecky převezen do nemocnice v Liverpoolu a koncem června byl převezen do nemocnice ve Francii, kde jeho léčba pokračovala.

Olivier i César byli na závodech TT na ostrově Man v roce 2022 nováčky, ale tvořili zkušenou dvojici, která získala řadu vítězství a pódií ve francouzském národním šampionátu sidecarů F1 a F2.
 

Čest jejich památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist