TT 2019 – První závod Locate.im Sidecar TT vyhráli bratři Birchallovi

Vítězství v prvním klání sajdkár slavili bratři Ben a Tom Birchallovi, jímž se příliš nedařilo v kvalifikační jízdě, ale o to úspěšnější byli v závodu. Na konto si připsali letos první triumf TT a navíc s novým rekordem v čase závodu.

Hned v úvodu závodu na tři kola odpadli favorité Tim Reeves/Mark Wilkes a David Molyneux/Harry Payne. Naopak bratři Birchallovi jeli jak s větrem v zádech a na posádku John Holden/Lee Cain najeli v Glen Helen 4,138 sekundy a 5,646 sekundy to už bylo v Ballaugh. První kolo měli na 117.709mph, což bylo vzhledem k minimu času na přípravu vynikající.

Skvělý nástup předvedli ve svém vůbec prvním závodu TT bratři Ryan a Callum Croweovi, jímž se povedlo jet v úseku Ballaugh Bridge na šesté pozici. V úseku Bungalow už dojeli posádku Lewis Blackstock/Patrick Rosney a posunuli se na pátou pozici za Foundse s Lowtherem. S prvním kolem na 112.56mph jasně překonali dlouholetý rekord nováčků, jenž dosud držel Tim Reeves.

Bratři Birchallovi nasadili od začátku takové tempo, které nezachytil nikdo z jejich soupeřů. Poslední třetí kolo zvládli na 118.122mph a závod vyhráli v novém rekordu. Na druhé pozici závod dokončila posádka John Holden/Lee Cain, jenž na vítězství ve finále ztratila 48,116 sekund. Třetí je Alan Founds se spolujezdcem Jakem Lowtherem. Bratři Croweovi skončili pátí a budou minimálně do dalšího závodu v tabulkách rekordů jako nejrychlejší nováčci.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KubaLou přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist