TT 2019 – Předčasně ukončený závod superbiků vyhrál Hickman

Po dlouhém čekání nakonec došlo na první klání letošního ročníku Tourist Trophy na ostrově Man. Tím závodem byl RST Superbike TT, který byl vypsán na celkem čtyři kola horského okruhu. Ve třetím kole ale závod zastavily červené vlajky a nějakou dobu se čekalo, zda dojde k restartu. Nakonec se tak nestalo a konečné pořadí stanovili po odjetých dvou kolech, tedy v polovině závodu. Vítězství si tak na své konto připsal Peter Hickman.

Start závodu měl zpoždění, jelikož se čekalo na ambulanci, jejíž posádka zasahovala u jednoho z fanoušků. Nakonec vše začalo a dlouho vedl Dean Harrison, jemuž se dařilo držet náskok přes jednu sekundu na velmi rychle jedoucího Hickmana. Jezdec z prostředí BSB si zase vytvářel náskok na třetího v pořadí Conora Cumminse, jenž byl na čtyřech sekundách.

První kolo v podání Daena Harrisona bylo na 132.47mph a letos prozatím to vůbec nejrychlejší. Po prvním kole zajel do boxů John McGuinness, protože jeho Norton měl nějaké problémy a nakonec ho ze závodu vyřadil nízký tlak oleje.

Ve druhém kole Dean Harrison navýšil náskok na Petera Hickmana, který byl za Glen Helen na téměř pět sekund. V závěru kola ale Hickman vedl náskokem jedné sekundy a jezdci zamířili do boxů doplnit palivo. Tam také zůstal a už dál nepokračoval Lee Johnston. Nicméně došlo k nehodě v úseku Snugborough a závod zastavily červené vlajky.

Nějakou dobu se čekalo na opětovné spuštění závodu a jezdci už dokonce mířili zpět na start, ale pak bylo oznámeno, že výsledky budou konečné tak, jaké byly po odjetí druhého kola. Závod tedy vyhrál Peter Hickman, Dean Harrison byl druhý a Conor Cummins třetí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kazi přispěl 2 Kč
KubaLou přispěl 2 Kč
kybi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist