TT 2019 – Hickmana nikdo nepřekonal ani v závodě RL360 Superstock TT

Britský závodník Peter Hickman má ve čtvrtek svůj den, který proměnil ve vítězství v závodech supersportů a superstocků. Klání RL360 Superstock TT bylo o těžších strojích a Hickman dokázal porazit své konkurenty rozdílem šestadvaceti sekund. Závod se jel na tři kola s povinnou zastávkou v boxech po prvním kole a uzavřel dopolední program. Pro Hickmana, který na Man letos přijel s dvěma triumfy TT, je to nyní jeho celkově páté vítězství!

Britský závodník Peter Hickman měl velmi rychlý start do závodu a už v Glen Helen najel 1,7 sekundy na druhého Deana Harrisona. V Ballaugh se Michael Dunlop posunul na třetí pozici, James Hillier jel čtvrtý před dvojicí Conor Cummins a Michael Rutter. V Ramsey už Hickman vedl náskokem necelých čtyř sekund.

Část okruhu v horách je Hickmanova parketa, a když najížděl k zastávce v boxech, jeho náskok na druhého Deana Harrisona byl na devíti sekundách. Průměr v kole s pevným startem a se zastávkou v boxech byl přímo neuvěřitelný na 132.02mph.

Zastávka v boxech se stala osudnou pro Jamese Hillera, který dostal za překročení rychlostního limitu v boxech penalizaci 30sekund, což ho z boje o pozice na stupních vítězů rázem dostalo na deváté místo, které mu ve druhém kole patřilo v Glen Helen. Za překročení rychlosti 60km/h v boxech byli penalizováni také Dominic Herbertson a Horst Saiger.

V dalších dvou kolech nedal Peter Hickman nikomu šanci. Nezaváhal, nechyboval, naopak jel jistě a rychle, což mu umožnilo budovat náskok, který byl před nájezdem do třetího kola na sedmnácti sekundách a závod nakonec vyhrál s výhodou šestadvaceti sekund. Druhý závod dokončil Dean Harrison a bitvu o třetí místo vyhrál David Johnson, jemuž se v posledním úseku povedlo porazit Michaela Dunlopa rozdílem dvou desetin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist