TT 2018 – SES TT Zero kořistí Ruttera, prvního jezdce 120mph+

Bitva elektromotorek v jednom kole horského okruhu ostrova Man letos přinesla rekord na kolo (121.824), který nastavil vítěz Michael Rutter s prototypem japonské společnosti Mugen. Rutter je prvním jezdcem v historii TT, jemuž se podařilo jet s elektromotorkou nad 120mph. Překvapením je rozhodně Daley Mathison, který s motorkou University of Nottingham skončil druhý a porazil tak další prototyp japonského obra Mugenu v jehož sedle jel Lee Johnston.

Na 37.73 mil dlouhý okruh Michaela Ruttera vypustil člen královské rodiny princ William, který byl ve středu vzácným hostem programu 111.ročníku Tourist Trophy na ostrově Man. Později mu také blahopřál k vítězství. Rutter později přiznal, že byl před závodem hodně nervózní, protože všichni očekávali překonání dosavadního rekordu, který byl na hodnotě 119.279mph.

Nakonec se to podařilo a Michael Rutter rekord na kolo přepsal na hodnotu 121.824mph a o víc jak dvacet sekund zvládl horský okruh zajet rychleji než John McGuinness v roce 2015. Na druhé pozici závod dokončil Daley Mathison (University of Nottingham), který využil zaváhání Lee Johnstona (Mugen), jenž musel zastavit, aby opravil poškozený hnací řetěz. Už to vypadalo, že skončí, ale nakonec to zvládl a byl třetí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist