TT 2018 – RL360 Superstock, Hickman poprvé vítězí na TT

Druhým pondělním kláním závodů 111.ročníku Tourist Trophy na ostrově Man byl závod RL360 Superstock TT. I přes chybu z prvního kola dokázal tenton závod vyhrát jezdec BMW Peter Hickman, pro něhož je to jeho premiérové vítězství na TT a navíc s novým rekordem. Na druhém místě skončil Michael Dunlop, třetím jezdcem v pořadí je Dean Harrison.

První triumf na Tourist Trophy oslavil v závodu superstocků Peter Hickman (BMW / Smiths Racing BMW). Přitom to na vítězství moc nevypadalo, když v prvním kole vyjel z dráhy v Oak Tree a když se vrátil zpátky, byl osmý a ztrácel na prvního dvacet sekund. Mezitím vedl Dean Harrison (Kawasaki / Silicone Engineering) s pěti sekundami náskoku na Michaela Dunlopa (BMW / MD Racing).

Ve snaze získat zpátky ztracený čas jel Peter Hickman na limitu svých možností a ve druhém kole překonal aktuální rekord třídy Superstock novým průměrem 134.077mph. Ve třetím kole se Michael Dunlop poprvé dostal do vedení a na druhého Deana Harrisona najel půl sekundy, třetí Peter Hickma ztrácel dalších sedm desetin.

Peter Hickman byl zpátky ve vedení v Ramsey, ale byla to bitva s Michaelem Dunlopem až do cíle. Oba v Ramsey dělila ve čtvrtém kole jen desetina, ale Hickman dokázal najít další čtyři sekundy a závod vyhrát s rekordem na kolo 134.403mph čímž se stává druhým nejrychlejším mužem v historii TT. Druhý skončil Michael Dunlop, třetí byl Dean Harrison, který měl minutovou výhodu na čtvrtého Davida Johnsona (BMW / Gulf BMW), pátý skončil James Hillier (Kawasaki / Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki).

RL360 Superstock TT - RL360-Superstock-Result-Sheet.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist