TT 2018 – První závod Monster Energy Supersport vyhrál Dunlop

V pondělí pokračuje Tourist Trophy na ostrově Man druhým dnem závodů. Jako první byly v programu supersporty, které se staly kořistí Michaela Dunlopa. Ten si na konto připsal již sedmnáctý triumf TT. Navíc překonal svůj rekord na kolo, když dnes nastavil nové maximum na 129.197mph. Na druhé pozici závod dokončil Dean Harrison a třetí byl Peter Hickman. Bohužel po skončení závodu přišla smutná zpráva ohledně Adama Lyona, který havaroval ve třetím kole závodu a následkům zranění podlehl.

Samozřejmě byl to znovu Dean Harrison (Silicone Engineering Kawasaki), kdo byl hodně silný, což už jsme mohli vidět minulý týden v kvalifikačních jízdách. Jezdec Kawasaki vedl v Glen Helen, ale na konci prvního kola už byl ve vedení Michael Dunlop (MD Racing Carl Cox Honda). První kolo měl jezdec Hondy za128.265mph.

Ve druhém kole měl Michael Dunlop náskok na druhého Deana Harrisona 1,7 sekundy, třetí jel Peter Hickman (Smiths Trooper Triumph), čtvrtý byl James Hillier (Quattro Plant JG Speedfit). Dunlop letěl jako vítr, a než absolvoval pitstop, už tam měl 129.197mph, čímž překonal svůj dosud platný rekord z roku 2013.

V posledním kole dělilo vedoucí dva jezdce 9,4 sekundy, na třetí pozici se dostal James Hillier, jehož náskok na čtvrtého Petera Hickmana byl na 1,5 sekundy. V závěru stačil Peter Hickman zabojovat a dostat se před Hilliera. Na prvním místě projel cílem Michael Dunlop, druhý Dean Harrison.

V závodu startovali dva Češi. Michal Indi Dokoupil (Das Trans Racing) jel s Yamahou a obsadil jednatřicátou pozici s 118.002mph. Kamil Holán (Dafit Motoracing) je ve výsledkové listině pětačtyřicátý (115.933mph). Oba závodníci získávají bronzovou repliku.

Monster Energy Supersport TT – Závod (1) - Monster-Energy-Supersport-1-Result.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist