TT 2018 – Druhý závod Monster Energy Supersport TT vyhrál Harrison

Tak konečně to tam padlo, mohl si dnes říct Dean Harrison, rychlík z kvalifikačních tréninků, jemuž se ale rychlost nedařilo proměnit ve vítězství v závodech. Nakonec to dokázal ve druhém klání supersportů a na konto si připsal svůj druhý triumf na TT. To vše v novém rekordu závodu. Druhý skončil Peter Hickman, třetí byl James Hillier. Vítěz prvního závodu Michael Dunlop obsadil pátou pozici, zatím svůj nejlepší výsledek na TT zaznamenal šestý v pořadí Australan Josh Brookes. Výborně zajel Michal Indi Dokoupil, bronzovou repliku bral také Kamil Holán, který měl pak o něco později pád se zraněním v tréninku SBK.

V úseku Glen Helen vedl Dean Harrison (Kawasaki / Silicone Engineering), ale tentokrát si vedení udržel a postupně navyšoval náskok na druhého Michaela Dunlopa (Honda / MD Racing). Náskok ve vedení navýšil Harrison poté, co Dunlop dostal třicetisekundovou penalizaci za překročení rychlosti při pitlane.

Zaváhání vítěze prvního závodu supersportů Dunlopa využil po druhém kole Peter Hickman (Triumph / Trooper Triumph by Smiths Racing), který se posunul za Harrisona, třetí jel James Hillier (Kawasaki / Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki).

Výhodu Dean Harrison využil na sto procent, neudělal žádnou chybu a závod vyhrál v novém rekordu, když celkový čas zlepšil o víc jak osm sekund. Na druhé pozici skončil Peter Hickman, třetí byl James Hillier. Jezdec s jedničkou na kapotě Conor Cummins (Honda / padgettsmotorcycles. com) závod dokončil čtvrtý, pátý byl Michael Dunlop, jemuž v boxové uličce naměřili 60,2 kilometry, což ho vyšlo pěkně draho.

Výborně zajel Michal Indi Dokoupil (Yamaha / Das Trans Racing), který startoval osmapadesátý, ale ve výsledkové listině mu patří šestadvacátá pozice. Parádní jízdou si český závodník dojel pro další bronzovou repliku a se svým výkonem byl pochopitelně spokojen.

Druhý český zástupce Kamil Holán (Yamaha / Dafit Motoracing) závod dokončil na třiačtyřicáté pozici a také on bere bronzovou repliku. Bohužel den pro českého závodníka neskončil ideálně vzhledem k tomu, že měl v úseku Greeba Castle nehodu při tréninku superbiků na závěrečné klání TT Senior. Kamila přepravili do nemocnice, má zlomený kotník a ten si zřejmě vyžádá operaci.

Monster Energy Supersport TT 2 - 0606-monster-energy-supersport-2-results.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Lech přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist