TT 2018 - Bennetts Lightweight vyhrál Dunlop

Po neúspěšné misi v supersportech si Michael Dunlop zpravil chuť v závodu Bennetts Lightweight, který vyhrál, překonal rekord na kolo i rekord závodu a na konto si připsal letos třetí, celkově osmnácté prvenství na Tourist Trophy. Na druhé pozici závod dokončil Derek McGee, třetí byl Michael Rutter.

Rozhodně to pro Michaela Dunlopa (Paton / MD Racing) nebylo nijak snadné vítězství. Hned v prvním kole vedl v Glen Helen Derek McGee (Kawasaki / IEG / KMR Kawasaki), ale rychle se před něho dostal favorit na vítězství Ivan Lintin (Dafabet Devitt Kawasaki). Třetí Dunlop ztrácel 1,6 sekundy.

Jenže Ivan Lintin ve druhém kole v závodu skončil a na první pozici se dostal Michael Dunlop. Vedení si ale neudržel, protože se na první pozici posunul Derek McGee, který jel předposledním třetím kole perfektní závod. Do posledního kola ale najížděl první znovu Dunlop.

Poslední kolo bylo v podání Michaela Dunlopa strhující, protože dosáhl průměrné rychlosti 122.750mph, čímž překonal platný rekord Jamese Hilliera, který byl na hodnotě 120.848mph. Dunlop závod vyhrál také v rekordním čase. Pod hodinu a šestnáct minut zajel druhý Derek McGee, třetí byl Michael Rutter.

Do pátého místa zajeli Stefano Bonetti (Paton / Paton SC-Project Reparto Corse) a Joey Thompson (Paton / Team ILR - M Coverdale).

Bennetts Lightweight TT - Bennetts-Lightweight-result-sheet.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist