TT 2017 – Nepřízeň počasí pokračuje, Hutchinson nadále nejrychlejší

Úvodní část letošního ročníku Tourist Trophy na ostrově Man pronásleduje počasí, které se na ostrově mění každou chvíli. Středa byla teprve druhým dnem měřených tréninků, ale většina jezdců stačila objet jen jedno kolo. V horách znovu visela mlha, takže záchranný vrtulník by tam v případě zásahu nedokázal přistát a vedení závodu tak tréninky předčasně ukončilo. Rovněž v této fázi zůstává otázkou zda s minimem najetých kilometrů budou v sobotu vůbec první závody. Z českých závodníků má v třídě Supersport Michal Indi Dokoupil devětadvacátý čas, Kamil Holán je ve výsledkové listině třídy Superstock čtrnáctý.

V třídě Superbike byl také ve středu nejrychlejší Ian Hutchinson (Tyco BMW), který měl k tomu jen jedno kolo, ale i to zvládl časem 17:33.038s (128.99mph). Jezdec Suzuki Michael Dunlop (Bennetts Suzuki) je druhý s hodnotou 127.23mph. Posledním jezdcem s kolem pod osmnáct minut je třetí Dean Harrison (Silicone Engineering), který s Kawasaki nastavil 126.16mph.

Nejrychlejším jezdcem třídy Superstock zůstává také po druhém dnu měřených tréninků Dan Kneen (DTR powered by Penz 13) s maximem na 125.19mph a časem na kolo 18:04.996 sekundy. Druhý je Peter Hickman (BMW/Smiths Racing), jehož rychlost je na 124.90mph a třetí Steve Mercer (Dafabet Devitt RC Express Racing). První kilometry letošního ročníku TT ve středu najížděl Kamil Holán (McRace by IVR BMW Motorrad CSEU), který byl s 111.67mph čtrnáctý, v klasifikaci třídy Superbike osmadvacátý.

V supersportech zajel nejrychleji Lee Johnston (Honda), který je s maximem na 122.16mph jediný s časem na kolo 18:31,885s pod devatenáct minut. Druhý v pořadí je se 118.29mph James Cowton (McAdoo Racing Kawasaki) a třetí Sam West (Worthington), jenž okruh projel japo poslední pod dvacet minut. Český závodník Michal Indi Dokoupil (K2 Moto Racing) má na kontě devětadvacátý čas.

Nehodu měl v úseku Gooseneck Dave Sellers, jenž měl původně z pádu vyváznout bez zranění, ale později jezdce převezli do nemocnice Nobles s podezřením na zlomené žebro.

Monster Supersport - trénink (středa) – Supersport All Laps 31.5.pdf
RST Superbike - trénink (středa) – Superbike All Laps 31.5.pdf
RL360 Quantum Superstock - trénink (středa) – Superstock all laps 31.5.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist