TT 2016 – Druhý závod Sure Sidecar vyhráli Ben a Tom Birchallovi

Posádka ve složení Ben Birchall a Tom Birchall v pátek zvítězila ve druhém závodu Sure Sidecar TT a na své konto si tak připsali celkem čtvrtý triumf na Tourist Trophy. Na druhém místě závod dokončil John Holden s Andrewem Winklem, třetí v pořadí je posádka ve složení Tim Reeves a Patrick Farrance. První tři posádky zajely tři kola závodu s časem do jedné hodiny.

V pátek byly na programu poslední dva závody letošního ročníku Tourist Trophy na ostrově Man. Jako první jela tři kola druhého závodu třída Sidecar. Start ale neustále odkládali kvůli mlze na západním pobřeží ostrova. Nakonec zpoždění dosáhlo tří hodin než závod konečně odstartovali a na dráhu vyrazily první posádky.

V úvodním kole vedli za Glen Helen Dave Molyneux / Daniel Sayle následováni posádkou John Holden / Andrew Winkle, jenž na vedení ztrácela jen jednu desetinu. Třetí jeli Ben Birchall / Tom Birchall. Od Ramsey převzal vedení John Holden / Andrew Winkle a najeli si náskok kolem půl sekundy. Ještě v prvním kole došlo v Grandstand k další změně na vedoucí pozici, kde nyní jeli Dave Molyneux / Daniel Sayle s téměř jednou sekundou na druhého. Čtyři sekundy ztrácel třetí John Holden / Andrew Winkle.

Ve druhém kole šli poprvé do vedení Ben Birchall / Tom Birchall, kteří si vytvořili půl sekundy náskoku na druhou a třetí posádku Molyneux/Sayle a Holden/Winkle. Vedoucí posádka rychle zvyšovala tempo a v Ramsey už měli náskok přes čtyři sekundy s druhou nejlepší rychlostí na kolo 116.615mph. Když najížděli do třetího, závěrečného kola závodu, měli náskok přes šest sekund. Holden/Winkle byli třetí jen teď už ztráceli téměř dvanáct sekund na druhého Molyneuxe.

Hned v úvodu třetího kola odstoupila posádka Founds/Walmsley a v Ballig Bridge odstoupili druzí Molyneux/Sayle. Tím si mohla oddechnout vedoucí posádka Ben a Tom Birchall, jenž teď nově vedla náskokem jednadvaceti sekund na Holdena s Winklem, na třetí pozici se posunuli Reeves s Farrancem.

Vedoucí Ben Birchall / Tom Birchall navýšili náskok na osmadvacet sekund a závod vyhráli, čímž si na konto připsali celkové čtvrté vítězství na TT. Na druhé pozici závod dokončili John Holden / Andrew Winkle a získali celkové vítězství v Sidecar TT. Třetí závod dokončila posádka Tim Reeves / Patrick Farrance, kteří tento týden vybojovali už druhé umístění na stupních vítězů.

Sure Sidecar TT – Závod 2 (3kola)
Pátek, 10.června 2016
Výsledky - Sidecar 2 Result sheet.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist