Na ostrově Man TT příští rok nebude, novým termínem je rok 2022

V pondělí 30.listopadu 2020 potvrdila vláda ostrova Man zrušení závodů Tourist Trophy 2021. Potom, co závody zrušili letos, to bude druhý rok, kdy na Manu tento prestižní podnik nebude. Důvodem je pochopitelně koronavirus a onemocnění Covid-19. Nové datum pořádání této náročné motocyklové soutěže je vypsán na období 28.května až 11.června 2022.

Kvůli obavám z nákazy koronavirem se ostrov Man uzavřel před světem již letos, aby uchránil své obyvatele. V plánu měli jet závody TT v roce 2021, ale jak je vidět, ani to se nepovedlo a jelikož se zdravotní situace nemění, byli nuceni zrušit i nadcházející sezonu. Nové datum je tak rok 2022, což u řady lidí spojených s pořádáním tohoto závodu vyvolává bouřlivé emoce.

Vládní činitel Laurence Skelly k zrušení TT 2021 uvedl: „Nepodceňujeme zklamání, které toto rozhodnutí u spousty lidi vyvolá. Každopádně udělali jsme včas takové rozhodnutí, které dává jasnou představu jak fanouškům, tak všem lidem spojeným s našim podnikem. TT spoléhá na tisíce dobrovolníků a funkcionářů napříč širokým spektrem organizací a nemohli jsme zodpovědně dostat k datu a přivítat v červnu desítky tisíc příchozích a to i navzdory pokroku v celosvětovém očkovacím programu stejně jako na ostrově.“

Ve hře ale nadále zůstává dvojice závodů na ostrově Man, které mají srpnový termín. Těmito podniky jsou Classic TT a Manx Grand Prix s termínem od 21.srpna do 3.září 2021. Zda se podaří tyto závody uspořádat rozhodnou na Manu příští rok na jaře.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist