Manx GP: První závod jeli jezdci třídy Newcomers

Prvenství v závodu IMGold Newcomers získal v kategorii “A“ (do 750ccm) Billy Redmayne, třídu “B“ (SuperTwin) vyhrál Dean Osborne a v třídě “C“ (Lightweight) slavil James Caswell-Cox. Závod nováčků byl původně na programu už v pondělí, ale kvůli nepřízni počasí byl přesunut na úterý a navíc zkrácen o jedno kolo.

První závod letošního ročníku Manx Grand Prix jela třída nováčků Newcomers ve třech kategoriích A, B, C a na celkem tři kola, takže týmy musely upravit strategii zastávek v boxech pro doplnění paliva, protože původně bylo klání vypsáno na čtyři okruhy. Závod Manx Grand Prix byl v úterý poslední a nováčci měli zřejmě zatím to nejlepší počasí. Přesto byli vedením závodu upozornění na možnost oslnění sluncem v úseku od Union Mills po Ballacraine a v horské části silničního okruhu od Gooseneck.
V kategorii Newcomers A vyhrál závod domácí jezdec Billy Redmayne, jenž následoval takové osobnosti jako Ian Hutchinson, Robert Dunlop, Michael Dunlop, Carl Fogarty, Phillip McCallen a Ryan Farquhar, kteří už před ním titul Manx Grand Prix Newcomers vyhráli. Redmayne, který se vrátil z cesty po Afghánistánu, porazil v sedle Hondy druhého v pořadí Malachi Mitchell-Thomase (vyhrál Newcomers B v Southern 100) na Kawasaki rozdílem 1,8 sekundy. Do hodiny se ještě vešel třetí v pořadí Shane Egan na Suzuki. Šampion superbikového poháru z roku 2012 už ale na vítěze ztratil necelých 24 sekund.

Po prvním kole zamířil k mechanikům doplnit palivo Billy Redmayne společně s Malachi Mitchell-Thomasem. Naopak Shane Egan zvolil jinou taktiku a pokračoval bez zastávky do druhého kola. Po problému s uzávěrem nádrže se zdálo, že Redmayne přišel o šanci vyhrát, protože se propadl na pátou pozici. Závod vedl Shane Egan se Samem Westem, který rovněž po prvním kole pokračoval bez zastávky. Jakmile oba zajeli doplnit palivo, vedení převzal Mitchell-Thomas, ale Billy Redmayne dokázal jeho náskok vymazat, třebaže v jednu chvíli činil kolem šesti sekund. Poslední kolo (117.102) rozhodlo a vítězství slavil Billy Redmayne. V posledním kole byl West jen dvě sekundy za třetím Eganem, když musel v Creg Ny Baa odstoupit a tím bylo pódiové umístění kompletní.

Třída Newcomers A – závod (3kola)
Newcomers A - Result.pdf

Dean Osborne, nejrychlejší jezdec kvalifikace kategorie Newcomers B, si v úterním klání vytvořil rozhodující náskok už v prvním kole (107.239), když dvacet sekund za sebou nechal druhého Barry Furbera (105.440) a třetího Nicky Andersona (104.923). Jezdec Kawasaki Dean Osborne nakonec závod vyhrál náskokem šestnácti sekund před Barry Furberem a třetím Nicky Andersonem.

Třída Newcomers B – závod (3kola)
Newcomers B - Result.pdf

Závod kategorie Newcomers C vedl francouzský závodník Lancelot Unissart, který měl patnáct sekund náskoku před druhým v pořadí James Caswell-Coxem. Byl to nakonec Caswell-Cox, kdo jako jediný dosáhl na 100.940mph a v cíli měl náskok téměř třiceti sekund před druhým Lancelotem Unissartem. Třetí skončil Gavin Brown. Všichni tři jezdci jeli na motocyklech Honda.

Třída Newcomers C – závod (3kola)
Newcomers C - Result.pdf

Manx Grand Prix 2014 (závody):


Středa, 27.srpna 2014

10:15 - The Mylchreests Junior MGP závod (Manx GP/ 4kola)

13:15 - The MGP Supporters Club SuperTwin/ Lightweight MGP- závod (Manx GP/ 2 třídy/ 4kola)


Pátek, 29.srpna 2014

11:30 - The Full Factory Winnerswear Senior MGP - závod (Manx GP/ 4kola)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist