Letošní ročník North West 200 je oficiálně zrušen

V pondělí bylo oficiálně potvrzeno zrušení letošního ročníku závodů North West 200. Organizátoři rovněž zveřejnili předběžný termín pro rok 2021, který je spojen s datem 9. až 15.května.

V březnu oznámili pořadatelé North West 200 odklad termínu pořádání letošního ročníku kvůli opatřením směřujícím k potlačení šíření koronaviru. S přibývajícím časem rostla nejistota, kdy vlastně letošní mezinárodní závody na silničním okruhu budou.

S potvrzením North West 200 se čekalo až doteď. S novým termínem pro rok 2020 ale nikdo nepřišel, takže tu je další zrušený podnik poté, co již dříve zrušili termíny pořadatelé TT na ostrově Man, Classic TT, ManxGP a Southern 100. Nový termín NW200 je 9. až 15.května 2021.

„Od března organizátoři NW200 jednali se všemi regionálními i státními zástupci, abychom nalezli možnost pořádat závody v pozdějším termínu roku 2020,“ píše se ve stanovisku Coleraine a District Motor Clubu. „Navzdory všemu úsilí je nyní zřejmé, že nejistota ohledně koronaviru tu bude a zasahuje do našich životů, takže v nadcházejících měsících nebude možné pořádat akci takového rozsahu jako North West 200.“

„Z tohoto důvodu přijali Coleraine a District Motor Clubu smutné, žel zodpovědné a nezbytné rozhodnutí zrušit závody v roce 2020. Omlouváme se za vzniklé potíže s tím spojené našim závodníkům, dobrovolníkům a fanouškům.“

Na neurčito jsou prozatím odloženy termíny závodů Tandragee 100 a Cookstown 100.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist